Komentara: 1
Pregleda: 3833

Drugi memorijalni odbojkaški turnir "Josip Josa Marković"

26.09.2013. u 11:26h
Izvor: Subotica.com
Za dane vikenda u Hali sportova održaće se drugi po redu memorijalni turnir za odbojkašice "Josip Josa Marković". Na turniru će učestvovati četiri ekipe, domaćin ŽOK Spartak, Crvena zvezda, TENT i Partizan Vizura.
Drugi memorijalni odbojkaški turnir "Josip Josa Marković"

Prošlogodišnji turnir je bio međunarodnog karaktera i na njemu su učestvovali, pored ženskog odbojkaškog kluba Spartak, beogradske ekipe Crvena zvezda i Vizura dok je četvrta ekipa na turniru bila Marina Kaštela iz Hrvatske.

ŽOK "Vizura" pobednik prvog Memorijala

I Međunarodni memorijalni turnir „Josip Josa Marković“ osvojila su odbojkašice Vizure koje su u poslednjem kola Memorijala pobedila Marinu Kaštelu iz Hrvatske sa 3:0, po setovima 25:12, 25:16 i 25:19. Drugo mesto na Memorijalu zauzeo je domaći NIS Spartak, koji je u poslednjem kolu savladao Crvenu zvezdu sa 3:2, po setovima 25:17, 25:22, 19:25, 21:25 i 15:12, posle 112 minuta igre.

Lazar Marković, sin Jose Markovića, predao je Bjanki Buši, kapitenu Vizure pobednički pehar. Bjanka Buša, kapiten i primač Vizure, proglašena je za najboljeg igrača (MVP) Memorijala, Ana Bjelica, kapiten i korektor Crvene zvezde, za najboljeg poentera, Jelena Trnić, bloker NIS Spartaka, za najboljeg blokera, a Sanja Memišević, libero NIS Spartaka, kao najbolji libero Memorijala "Josip Josa Marković“.

Najbolje iz srpske lige

Ove godine na turniru ukrstiće se najjači ženski odbojkaški timovi koje Srbija ima. Ovaj turnir se odigrava drugu godinu u znak sećanja na Josipa Josu Markovića, jednog od najpoznatijih odbojkaških radnika ne samo u Subotici, Vojvodini, Srbiji nego i u čitavoj bivšoj Jugoslaviji.

Iako turnir nije od velikog takmičarskog značaja on će odlično doći pred početak nove sezone odbojkaškog Prvenstva za žene i evropskih klubskih takmičenja.

Ulaz na sve utakmice je besplatan, a raspored utakmica možete da pogledate u nastavku.

Subota (28.09):

  • 10.30 NIS Spartak - TENT
  • 12.30 Crvena zvezda - Partizan Vizura
  • 17.30 TENT - Crvena zvezda
  • 19.30 NIS Spartak - Partizan Vizura

Nedelja (29.09):

  • 10.00 Partizan Vizura - TENT
  • 12.00 NIS Spartak - Crvena zvezda

Drugi memorijalni odbojkaški turnir "Josip Josa Marković"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3833

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova subotica

odbojka

ženska odbojka

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

memorijalni turnir josip josa marković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.