Komentara: 2
Pregleda: 3344
Foto

Druga ubedljiva pobeda odbojkašica Srbije za maksimalan učinak

10.05.2013. u 10:07h
Izvor: Odbojkaški savez Srbije
Srbija je slavila i drugog takmičarskog dana na turniru A grupe kvalifikacija za XVII SP 2013. Juniorke Srbije predvođene Tijanom Bošković, pobedile su Francusku rezultatom, po setovima 25:17, 25:16 i 25:12 posle 71 minuta igre. Utakmicu u dvorani HS Dudova šuma posmatralo je 250 gledalaca, a sudili su Eleni Danilidu iz Grčke i Iskra Zidanić iz Hrvatske.
Druga ubedljiva pobeda odbojkašica Srbije za maksimalan učinak

Baš kao i u prvom susretu, Srbija je ušla stegnuto u meč. Do prvog obaveznog predaha vodila se velika borba poen za poen, da bi posle pauze, pulenke trenera Ratka Pavličevića zaigrale znatno sigurnije. Na drugom tehničkom tajm autu Srpkinje su imale vođstvo od 16:11 i to zahvaljujući dobroj igri kapitena Bjanke Buše. Na servis Slađane Mirković Srbije je stigla do velikih 22:12, zatim i 24:13, a Tijana Bošković iskoristila je petu set loptu – 25:17.

Srbija je dobro otvorila drugi period susreta. Bez većih problema, sigurnom i strpljivom igrom, povela je 5:2, 7:3, 13:7 i 16:8. S druge strane Francuskinje su dosta grešile što je srpskim juniorkama samo olakšalo posao. Set loptu je iz „zone 2“ osvojila Boškovićeva, a drugu je uspešno realizovala Nataša Čikiriz – 25:16.

Druga ubedljiva pobeda odbojkašica Srbije za maksimalan učinak

U trećem setu Srpkinje su igrale bez greške. Posle trenerskog tajm auta francuskog stručnjaka Le Druleka, Čikirizova je zabeležila as, a Popovićeva poen iz prvog tempa za vođstvo 13:6. Do kraja meča na terenu je psotojala samo jedna ekipa, a rezultat od 25:12 dovoljno govori o razlici u kvalitetu.

Druga ubedljiva pobeda odbojkašica Srbije za maksimalan učinak

Belgija - Danska 3:0

Meč koji je je bio prvi na programu je bio između Belgije i Danske, meč u kojem su juniorke Belgije zabeležile svoju prvu pobedu na turniru A grupe. Izabranice Žulijana Van de Vivera, pobedile su Dansku maksimalnim rezultatom, po setovima 25:12, 25:13 i 25:10 posle 61 minuta igre. Utakmicu u dvorani HS Dudova šuma posmatralo je 100 gledalaca, a sudili su Peter Hoger iz Slovačke i Veronika Mioara Papadopol iz Rumunije.

Druga ubedljiva pobeda odbojkašica Srbije za maksimalan učinak

Druga ubedljiva pobeda odbojkašica Srbije za maksimalan učinak

Srbija danas slobodna, sutra u direktnom duelu sa Belgijankama

Danas u okviru trećeg kola sastaju se od 17:30h Portugalija i Danska, zatim Francuska i Belgija od 20 časova, dok Srbija ima slobodan dan. Sledeću utakmicu Srbija igra u subotu od 20 časova, a protivnik je takođe maksimalna Belgija.

Druga ubedljiva pobeda odbojkašica Srbije za maksimalan učinak

Plasman na XVII SP 2013. u konkurenciji juniorki, koje će se odigrati od 21. – 30. juna u Brnu i Prostejovu, u Češkoj izboriće pobednici četiri kvalifikacione grupe. Plasman na SP do sada su izborili Češka, organizator, Turska, prvak Evrope 2012, kao i Brazil, Kolumbija, Peru, Kina, Japan, Kineski Tajpeh, Tajland, SAD, Dominikanska Republika, Portoriko, Meksiko, Egipat, Alžir i Nigerija.

Izvor: Odbojkaški savez Srbije

Odbojka (Ž): Srbija - Francuska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki)

Odbojka (Ž): Srbija - Francuska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) Odbojka (Ž): Srbija - Francuska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) Odbojka (Ž): Srbija - Francuska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) Odbojka (Ž): Srbija - Francuska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) Odbojka (Ž): Srbija - Francuska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) Odbojka (Ž): Srbija - Francuska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) Odbojka (Ž): Srbija - Francuska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) Odbojka (Ž): Srbija - Francuska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki)
Pogledaj ostale fotografije

Odbojka (Ž): Belgija - Danska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki)

Odbojka (Ž): Belgija - Danska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) Odbojka (Ž): Belgija - Danska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) Odbojka (Ž): Belgija - Danska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) Odbojka (Ž): Belgija - Danska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) Odbojka (Ž): Belgija - Danska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) Odbojka (Ž): Belgija - Danska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) Odbojka (Ž): Belgija - Danska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki) Odbojka (Ž): Belgija - Danska (kvalifikacije za Svetsko prvenstvo juniorki)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3344
Povezane teme

hala sportova

ženska odbojka

ženska odbojkaška reprezentacija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.