Komentara: 6
Pregleda: 6333

Dramska sekcija Tehničke škole "Ivan Sarić" pobednik Školskog pozorja u Novom Sadu

16.05.2015. u 14:14h
Izvor: Subotica.com
Dramska sekcija Tehničke škole "Ivan Sarić" apsolutni je pobednik 21. Školskog pozorja u Novom Sadu sa predstavom "Voleo bih da mi se rađa dete". Stručni žiri je juče, na zatvaranju Pozorja, dodelio sedam nagrada ovoj predstavi.
Dramska sekcija Tehničke škole "Ivan Sarić" pobednik Školskog pozorja u Novom Sadu

Srednjoškolski pozorišni festival "Školsko pozorje" svečano je otvoren u sredu, 13. maja, a naredna tri dana su izvođene predstave, ali i okrugli stolovi, koji su prema rečima organizatora imali i funkciju formiranja estetskog ukusa učenika.

Tokom festivala izvedeno je šest najboljih srednjoškolskih predstava iz različitih vojvođanskih gradova, nastalih prema ozbiljnim tekstovima svetske i domaće drame. Ovogodišnje Pozorje učeničkih predstava nastavlja tradiciju negovanja pozorišne kulture i razvijanja ljubavi prema dramskoj književnosti i teatrologiji.

Tehničkа školа  „Ivan Sarić” iz Subotice predstavila se izvođenjem tekstova Biljane Srbljanović "Mali mi je ovaj grob", Dobrice Ćosića  "Vreme smrti" i Vuleta Žurića "Voleo bih da mi se rađa dete" za koju su i dobili čak sedam nagrada čime su i osvojili nagradu apsolutnog obednika 21. Školskog pozorja..

U okviru Noći muzeja, glumci škole "Ivan Sarić" će večeras u 17 časova svojim sugrađanima pokloniti još jedno izvođenje. Predstava se igra u Dečijem pozorištu, a ulaz je besplatan.

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 6333
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.