• Pregleda: 5707

Dramska sekcija Tehničke škole "Ivan Sarić" pobednik Školskog pozorja u Novom Sadu

Dramska sekcija Tehničke škole "Ivan Sarić" apsolutni je pobednik 21. Školskog pozorja u Novom Sadu sa predstavom "Voleo bih da mi se rađa dete". Stručni žiri je juče, na zatvaranju Pozorja, dodelio sedam nagrada ovoj predstavi.
Dramska sekcija Tehničke škole "Ivan Sarić" pobednik Školskog pozorja u Novom Sadu

Srednjoškolski pozorišni festival "Školsko pozorje" svečano je otvoren u sredu, 13. maja, a naredna tri dana su izvođene predstave, ali i okrugli stolovi, koji su prema rečima organizatora imali i funkciju formiranja estetskog ukusa učenika.

Tokom festivala izvedeno je šest najboljih srednjoškolskih predstava iz različitih vojvođanskih gradova, nastalih prema ozbiljnim tekstovima svetske i domaće drame. Ovogodišnje Pozorje učeničkih predstava nastavlja tradiciju negovanja pozorišne kulture i razvijanja ljubavi prema dramskoj književnosti i teatrologiji.

Tehničkа školа  „Ivan Sarić” iz Subotice predstavila se izvođenjem tekstova Biljane Srbljanović "Mali mi je ovaj grob", Dobrice Ćosića  "Vreme smrti" i Vuleta Žurića "Voleo bih da mi se rađa dete" za koju su i dobili čak sedam nagrada čime su i osvojili nagradu apsolutnog obednika 21. Školskog pozorja..

U okviru Noći muzeja, glumci škole "Ivan Sarić" će večeras u 17 časova svojim sugrađanima pokloniti još jedno izvođenje. Predstava se igra u Dečijem pozorištu, a ulaz je besplatan.

 

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
flintstone Odgovori
Izuzetan rezultat....Ogromno poštovanje za ekipu i profesoricu Jasminu Marić.
Irena Kovačev Odgovori
Autor teksta zaboravio je da spomene osobu zasluznu za ove nagrade, profesoricu istorije, Jasminu Marić, koja vec godinama, volonterski, posvecuje svoje vreme I pozrtvovanost , da bi mladim naraštajima ove skole utkala ljubav prema pisanoj reči I pozoristu. Svaka čast!!!!
Бојан Odgovori
Браво децо!!! Увек волим да прочитам овако лепе вести! Само да их је више!
Раб Odgovori
Бравоо!Честитам Јасмина!
vidakovic1994 Odgovori
Jasmina Maric je jedna od najboljih profesorica sa ogromnim srcem a pre svega sa ogromnom verom u ucenike i izuzeno je posvecena tome..
neko iz MT41 Odgovori
Jeste, pre 10 godina sam završio Tehničku školu i tada je prof. Jasmina bila izuzetno aktivna i svi smo je voleli...ovo je i rezultat đaka koje vodi ono što u pravom smislu reči znači - PROFESOR. E, takvima je mesto u prosveti, generacije đaka je poštuju. Čestitam od srca!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.