Komentara: 45
Pregleda: 15292

Dr Kon: "Policijski čas nema alternativu, inače ćemo pući k'o zvečka"

02.03.2021. u 10:50h
Izvor: Subotica.com  / RTS
Epidemiolog Predrag Kon prilikom jutrošnjeg gostovanja na RTS-u rekao je da je medicinski deo Kriznog štaba predložio vanredno stanje i zatvaranje svega osim apoteka, prehrambenih radnji i pumpa. Ističe da vanredno stanje nema alternativu "inače ćemo pući k'o zvečka".
Dr Kon: "Policijski čas nema alternativu, inače ćemo pući k'o zvečka"

Dr Kon je prilikom gostovanju u Jutarnjem programu RTS-a istakao da rezultat jedino može dati potpuno sprečavanje kontakata.

- Ovakve mere koje su bile preko vikenda nisu ono što je medicinski deo Kriznog štaba tražio, daleko oštrije smo tražili, da sve bude zatvoreno osim prehrane, apoteka i pumpi, da bi se shvatila situacija, ne samo radi shvatanja veći radi toga da se prekine lanac transmisije - naglasio je Kon i ponovio da vanredno stanje nema alternativu. - Medicinski deo Kriznog štba ne može ni na koji način drugačije da predlaže, svu težinu odgovornsti mora da preuzme čitavo društvo, medicinski deo jasno zna da je ovakva mera ekonomski udar, ali bez obzira na to, to je mera koja štiti živote, i to moramo otvoreno i javno da kažemo. Predlog je da mora da se zabrane nezaštićeni kontakti inače ćemo puknuti k'o zvečka i tek tada će biti jasno šta to znači kad pukne zdravstveni sistem.

Član Kriznog štaba kaže da je više puta naglašavao da će značaj vanrednog stanja da se shvati tek u narednom periodu.

- Suština je što čitava Evropa to nije shvatila na taj način kako je bilo neophodno, biće analiza, razmena mišljenja, možda će to ličiti na prepucavanja, ali to je neophodno, to preispitivanje, ne radi istorije nego znanja u budućnosti kako se ponašati u slučnim situacijama - navodi Kon.

Podsetimo, Pokrajinski sekretar za zdravstvo, Zoran Gojković, nakon jučerašnjeg sastanka Kriznog štaba rekao je novinarima da medicinski deo Kriznog štaba traži uvođenje vanrednog stanja i policijskog časa na sedam do deset dana.

Kako je najavljeno, o ovoj meri će se raspravljati tokom sutrašnjeg dana.

Izvor: Subotica.com / RTS
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 45
Pregleda: 15292
Povezane teme

vanredno stanje

policijski čas

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.