Komentara: 50
Pregleda: 16191
Video

Medicinski deo Kriznog štaba traži vanredno stanje i policijski čas, odluka narednih dana

01.03.2021. u 18:11h
Izvor: RTS
Medicinski deo Kriznog štaba je predložio uvođenje policijskog časa, a odluka će biti doneta narednih dana, rekao je Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo, nakon sednice Kriznog štaba.
Medicinski deo Kriznog štaba traži vanredno stanje i policijski čas, odluka narednih dana

Pokrajinski sekretar za zdravstvo rekao je novinarima da medicinski deo Kriznog štaba traži uvođenje vanrednog stanja i policijskog časa na sedam do deset dana.

Oni smatraju, kako je naveo, da smanjenje rada za sat, dva ili tri u objektima gde je veliki promet, ne donosi ništa u pogledu borbe protiv širenja koronavirusa, jer će i tada pojedini organizovati kućne žurke, što, dodaje, neće biti moguće kontrolisati osim uvođenjem policijskog časa.

Naveo je da je stav tog dela štaba "jasno i decidno" da bi u ovom trenutku to bilo najcelishodnije rešenje, bez ulaženja u to kakve bi ekonomske posledice "lokdaun" izazvao.

Gojković je istakao da je ostalo da se članovi Štaba sastanu u "sledećih dan, dva" ponovo, da se do tada obave različite konsultacije i da se zatim donese odluka adekvatna i najbolja za sve.

Niko u javnosti, kako je rekao, ne treba da oročava tu odluku i ona će biti doneta narednih dana.

Istakao je i da se na sednici razgovaralo i o mogućem pooštravanju kazni za one koji krše mere.

- Moramo voditi računa o javnom zdravlju, interesu naših građana, i zdravlja, ali se moramo voditi i mišlju kako ćemo kao država nakon godinu dana u svemu ovome da podnesemo ne samo ekonomski, nego i u ostalim aspektima, sociološki, psihološki, mentalno eventualno novi ‘lokdaun’ -  objasnio je Zoran Gojković.

Izvor: RTS
Postavljeno pre 3 godine i 2 nedelje
Komentara: 50
Pregleda: 16191
Povezane teme

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.