Komentara: 0
Pregleda: 2811

Dovoljno krvi za potrebe Opšte bolnice Subotica

27.07.2017. u 13:17h
Izvor: RTV Yueco
U službi za transfuziju krvi Opšte bolnice Subotica, na dnevnom nivou ima ukupno obezbeđenih 300 do 350 krvnih jedinica, što je dovoljno za sve potrebe u toku letnjeg perioda. Prema rečima načelnice službe za transfuziju krvi, dr Anastazije Mrđe, bolnica raspolaže sa dovoljno krvnih jedinica i ni jedna krvna grupa nije deficitarna.
Dovoljno krvi za potrebe Opšte bolnice Subotica

Anketirani sugrađani kažu da su krv dali nekoliko puta u životu, da je to za njih bilo pozitivno iskustvo putem koga su mogli da pokažu svoju humanost i da pomognu onima kojima je krv bila potrebna.

Prema rečima načelnice dr Anastazije Mrđe, leto je period kada su akcije prikupljanja krvi smanjene, ali i pored toga se sprovode terenske akcije na nedeljnom nivou, dok svi zainteresovani građani krv mogu dati od 7 do 10 časova radnim danima u prostorijama službe za transfuziologiju. Ona napominje da dobrovoljno davalaštvo krvi donosi beneficije, ali da je najveći benefit humanost i pozitivan uticaj davanja krvi na zdravstveno stanje osobe koja daje krv.

Na teritoriji Subotice, Bačke Topole i Kanjiže ima 16.000 davalaca krvi, od čega su 10.000 aktivni davaoci krvi. Muškarci krv mogu dati četiri puta u toku godine, dok žene tri puta, poručuju iz službe za transfuziju krvi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2811
Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

opšta bolnica

transfuziologija opšta bolnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.