Komentara: 1
Pregleda: 3379

Došao u posetu, izbo nožem domaćina

20.02.2009. u 20:59h
Izvor: Blic
Nakon krvave vikend hronike na severu Bačke, redakciji „Blica" se obratio Gabrijel Kujundžić (24) i izjavio „da ga je poznanik Branislav Nedeljković (23) prošlog četvrtka napao nožem na salašu u Verušiću". Prema Gabrijelovim rečima, Branislav ga je posetio na salašu, na kom živi sam, i „nakon što su razgovarali o sasvim običnim stvarima zatražio je novac od njega i potegao nož".
Došao u posetu, izbo nožem domaćina

Poznajem ga od ranije, jer sam se družio sa njegovim komšijom. Bilo mi je malo neobično kada se pojavio oko 23 sata, ali nisam mogao da pretpostavim kakve su mu namere. Sedeli smo i pričali o svemu i svačemu, a onda me je pitao da li sam bio u Barseloni pošto imam šal sa tim natpisom. Rekao sam da jesam i da mogu da mu pokažem fotografije. Kada sam seo za kompjuter on mi je prišao sa nožem u ruci i tražio da mu dam novac. Mislio sam da se šali, ali bio je ozbiljan i počeli smo da se rvamo i povredio mi je nožem vrat, uvo i ruke - kaže Kujundžić.

Potom je uspeo da pobegne na susedni salaš, gde mu žive tetka i teča i oni su pozvali policiju, koja je za manje od 20 minuta stigla zajedno sa kolima Hitne pomoći.

- Kada je Gabrijel ušao bio je skroz krvav. Uspeo je samo da kaže da ga je Branislav pokušao ubiti i da je još u njegovoj kući. Suprug je istračao napolje i video da jedna kola nalik pik-apu odlaze i da imaju neosvetljenu taksi tablu. Gabrijel nam je ispričao da ga je on iz čista mira napao tražeći novac. Lekari su konstatovali lakše povrede, ali je morao da ide svaki dan na previjanje i rečeno mu je da je ubod u vrat za samo nekoliko milimetara bio udaljen od arterije - priča Marija Forgo, Gabrijelova tetka.
Poznanstvo Gabrijela Kujundžića sa napadačem traje od ranije i on ga je i u septembru prošle godine posetio, ali tada nisu bili sami u kući.

- Znam da je problematičan dečko i da ima problema sa zakonom. Nikada nisam pre bio nasamo s njim, već igrom slučaja imamo zajedničkog prijatelja s kojim me je posetio u septembru i tražio novac na zajam jer ga navodno majka izbacuje iz kuće. Tada nije pravio probleme, pa sam ga i sada pustio u kuću. Dok smo se rvali rekao mi je da je bolje da mu dam novac jer „onaj napolju ima pištolj". Koliko znam čekao ga je taksi koji nije bio osvetljen - kaže Kujundžić.

On se i dalje boji za život, kao i život svoje rodbine, jer ne zna da li je napadač uhvaćen.
- Čuo sam da jeste, a pre dva dana kada sam bio u sudu rečeno mi je da je za njim izdata lokalna poternica. Nisam stekao utisak da je ikom stalo da se neko ko me je skoro ubio izvede pred sud i kazni -kaže Kujundžić.

U Upravi subotičke policije, koja povodom ovog događaja nije ništa zvanično saopštila, „Blicu" je rečeno da „u cilju istrage detalji ne mogu biti saopšteni".

Izvor: Blic
Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3379
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.