Komentara: 2
Pregleda: 4121

Dopuna Konkursa za upis učenika u Hemijsko-tehnološku školu

25.06.2014. u 16:59h
Hemijsko – tehnološka škola izvršila je dopunu teksta Konkursa za upis učenika u srednju školu za školsku 2014/2015. godinu, a ovu promenu prenosimo u celosti kao saopštenje ove obrazovne ustanove.
Dopuna Konkursa za upis učenika u Hemijsko-tehnološku školu

Hemijsko – tehnološka škola iz Subotice obaveštava sve zainteresovane učenike i njihove roditelje da je drugom dopunom konkursa Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na osnovu zahteva srednjih škola, školskih uprava i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice iz Novog Sada, izvršilo dopunu teksta Konkursa za upis učenika u srednju školu za školsku 2014/2015. godinu, koji je objavljen u “Prosvetnom pregledu” u specijalnom broju aprila meseca 2014. godine na 51. strani Konkursa, kod grada Subotica, u školi pod rednim brojem 6. HEMIJSKO – TEHNOLOŠKA  ŠKOLA, dodaje se tekst:

SBSU SF 4G03S TEHNIČAR – MODELAR ODEĆE 30

U Hemijsko – tehnološkoj školi  i gradu postoji duga tradicija postojanja područja rada tekstilstvo. Imajući u vidu da se intezivirala potreba privrede, kao i deficit izbora zanimanja za decu ženskog pola koju pretežno obrazuje ova škola, dobila je  saglasnost za otvaranja odeljenja na srpskom nastavnom jeziku obrazovnog profila TEHNIČAR - MODELAR ODEĆE školske 2014/15. godine.

Škola raspolaže sa dve dobro opremljene  radionice za praktičnu nastavu, dva kabineta za informatiku i računarstvo i specijalizovanu učionicu za konstrukcijsku pripremu serijske proizvodnje odevnih predmeta. Učenici TEHNIČARI - MODELARI ODEĆE iz godine u godinu postižu zapažene rezultate i osvajaju jedno od prva tri mesta u različitim kategorijama na Republičkom takmičenju tekstilnih i kožarskih škola.

Obrazovni profil TEHNIČAR – MODELAR ODEĆE omogućava sticanje velikog broja veština koje učenici mogu iskoristiti u zapošljavanju i samozapošljavanju, takođe i nastavku školovanja u visokoškolskim ustanovama. Učenici stiču stručne kompetencije iz dizajna tekstila i odeće i izrade odevnih predmeta. Pored toga sama nastava omogućava lični razvoj učenika, razvoj timskog duha i preduzetništva, razvoj i pospešivanje kreativnosti i samoinicijativnosti, razvoj komunikativnih veština i  sposobnost celoživotnog učenja. 

Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4121
Povezane teme

hemijsko tehnološka škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.