Komentara: 5
Pregleda: 10283
Foto

Donatorski koktel za subotičku Opštu bolnicu

28.11.2018. u 16:58h
Izvor: Subotica.com
U Hotelu "Galleria" danas je održan donatorski koktel kako bi se prikupila sredstva za kupovinu opreme za subotičku Opštu bolnicu.
Donatorski koktel za subotičku Opštu bolnicu

Ovo je drugi donatorski koktel, koji je okupio privrednike i javna preduzeća koja žele da pomognu da uslovi rada u bolnici budu što bolji i savremeniji. Fondacija "Bačka Štiftung" i Kompanija "Bama" su, putem zavisnog društva "Fiva", donirali rendgen vredan 30.000 evra, dok je od ostalog novca i i donacija sa prošlogodišnjeg koktela, on i digitalizovan. 

Ovakve aktivnosti Grad Subotica će uvek podržavati, a po rečima gradonačelnika Bogdana Labana, ovo je prvi put da se posle decenija zanemarivanja, u ovakvom obimu i transparentno, ulaže u zdravstvo, ali i druge oblasti važne za dostojan život svakog čoveka.

- Ovakvim događajem pokazujemo našu čovečnost i humanost, da smo svi zajendno na istom zadatku da pomognemo najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Severnobačkom okrugu, ka kojoj gravitira više od 200 hiljada ljudi - istakao je gradonačelnik Laban. - Zahvaljujem se kompanijima "Bačka Štiftung", "Bama" i "Fiva" na donaciji, a ponosni smo što možemo da najavimo kompletnu rekonstrukciju Opšte bolnice, investiciju vrednu čak 20 miliona evra, koji finansira Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije.

Donatorski koktel za subotičku Opštu bolnicu

Kako dobru praksu treba nastaviti, direktorka kompanije "Fiva", Valerija Tot, pozvala je i druge društveno odgovorne firme i pojedince da podrže rad ove zdravstvene ustanove.

- Naši osnivači, vlasnici kompanije, opredelili su i naredne godine 30.000 evra, a želimo i drugima da pružimo priliku da nam se pridruže i da zajedno pomognemo što više - poručila je Valerija Tot.

U zavisnosti od prikupljenih sredstava, planirana je nabavka složenijih aparata za gastroskopiju i kolonoskopiju, čime bi se zamenili uređaji stari 15 godina.

Zahvalivši se donatorima i lokalnoj samoupravi na podršci, dr Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice, najavio i najveću investiciju u sledećoj godini - kompletnu rekonstrukciju Bolnice.

- Da se podsetimo, zahvaljući kompaniji "Fiva" 2016. godine dobili smo digitalni EKG holter, posle čega više ne postoji lista čekanja, dok je 2017. godine doniran mobilni rendgen, važan za nepokretne pacijente. Ovom donacijom dobili smo rendgen kojim smo zamenili onaj iz 1976. godine - podsetio je dr Puškar. - U toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije i na proleće treba da počne kompletna rekonstrukcija Opšte bolnice, koja podrazumeva bolje i kvalitetnije lečenje pacijenata.

Izvor: Subotica.com
Donatorski koktel za subotičku Opštu bolnicu Donatorski koktel za subotičku Opštu bolnicu Donatorski koktel za subotičku Opštu bolnicu Donatorski koktel za subotičku Opštu bolnicu Donatorski koktel za subotičku Opštu bolnicu Donatorski koktel za subotičku Opštu bolnicu Donatorski koktel za subotičku Opštu bolnicu Donatorski koktel za subotičku Opštu bolnicu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 10283
Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

hotel galleria

donacije za subotičku bolnicu

phiwa subotica

bogdan laban

valerija tot godo

donacija bolnici

bolnica subotica

slobodan puškar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.