Komentara: 20
Pregleda: 7282
Video
Foto

Donatorski koktel za subotičku bolnicu

12.12.2017. u 18:11h
Izvor: Subotica.com
U hotelu „Galleria“ danas je održan donatorski koktel, kako bi se obezbedili bolji uslovi rada subotičke Opšte bolnice.
Donatorski koktel za subotičku bolnicu

Koktel je okupio je veliki broj subotičkih privrednika, preduzetnika i direktora javnih preduzeća, kako bi svi zajedno doprineli da lečenje i boravak pacijenata u Opštoj bolnici bude što bolji. Ovom prilikom predstavljena je i donacija domaćina, fondacije „Bačka štiftung“, koja je putem privrednog društva „Phiwa“ i kompanije „Bama“ početkom ovog meseca donirala mobilni rendgen u vrednosti 30.000 evra.

- Drago nam je što se veliki broj ljudi priključio ovom našem projektu, koji treba da bude zajednički i da donese poboljšanja u našoj bolnici – istakla je Valeria Tot, direktorka kompanije „Phiwa“ . - Naša donacija je tradicionalna, a želeli smo da pružimo priliku i drugim privrednicima koji imaju dobru nameru da nam se pridruže i da učinimo još više za bolnicu.

Donatorski koktel za subotičku bolnicu

Po rečima dr Slobodana Puškara, direktora Opšte bolnice, ovo je jedan od načina da se prikupe sredstva koja su neophodna za funkcionisanje ustanove i lečenje pacijenata.

Donatorski koktel za subotičku bolnicu

- Boravak u bolnici uvek je praćen stresom i strepnjom vezanom za ishod lečenja ili terapiju. Zahvaljujem se na donaciji  mobilnog rendgena najnovije generacije koji će značajno doprineti poboljšanju dijagnostike naših pacijenata, koji više neće morati da se voze na krevetima do stacionarnog rendgena – naglasio je dr Puškar.

Poziv da doniraju sredstva Opštoj bolnici, uputio je i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Donatorski koktel za subotičku bolnicu

- Izuzetno je zadovoljstvo biti među prijateljima ovog grada koji izdvajaju značajna sredstva za ono što se zove život, za ono najvažnije a to je zdravlje. Pozivam sve dobronamerne ljude i privredne subjekte da krenu stopama „Phiwe“ a Grad će se truditi da maksimalno pomognemo – poručio je gradonačelnik Laban. - U proteklih godinu dana dosta toga je učinjeno, dobili smo angio salu a nadam se da ćemo naredne godine renovirati i ono što je najtrošnije, a to je Odeljenje pulmologije.

Početkom ove godine subotička Opšta bolnica dobila je donaciju od 30.000 evra u vidu digitalnih EKG aparata, holtera EKG aparate i holtera arterijskog pritiska, i zahvaljujući tome više nema liste čekanja pacijenata za korištenje ovih aparata.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 20
Pregleda: 7282
Povezane teme

opšta bolnica

hotel galleria

bogdan laban

slobodan puškar

valeria tot

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.