• Pregleda: 2620

Donacija školi Žarko Zrenjanin

Donacija školi Žarko Zrenjanin

Učenicima Osnovne i sredne škole za obrazovanje i vaspitanje dece sa posebnim potrebama „ Žarko Zrenjanin“, sinoć su zaposleni u jednoj subotičkoj firmi donirali novac za obezbeđivanje užine. Ova donacija je posledica izveštaja koji je članica Kola srpskih sestara poslala firmama, u kojem je stajalo da je užina za đake neizvesna zbog nedostatka sredstava.

Nakon što su pročitali da učenici škole „ Žarko Zrenjanin“ nemaju osiguranu užinu za svaki dan i da nedostaje sredstava da se ona obezbedi, zaposleni u subotičkoj firmi Studio moderna su odlučili da od svojih plata izdvoje nešto novca i poklone ga ovoj ustanovi. Prikupljeno je 20.000 dinara.

Kolo srpskih sestara ima dugu tradiciju humanitarnog rada. Članice iz Subotice su učestvovale u povezivanju zaposlenih i škole „Žarko Zrenjanin“.

Škola „Žarko Zrenjanin“ svako jutro treba da obezbedi 320 obroka, a to je bez pomoći i donacija nemoguće, po rečima direktorke škole Jovanke Tešanović.

Da bi učenici škole svako jutro imali užinu nephodno je svaki dan obezbediti 60 hlebova za 320 užina. Bez donacija škola sama ne bi uspela da obezbedi neophodna sredstva te je svaka pomoć dobrodošla.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
vip Odgovori
Dobrodosla nego sta nego dobrodola. Ali mogli bi clanovi vlade da izdvoje svako od svoje plate minimum 10 000 din!! ZA SVAKI MESEC ZA NEKU HUMANITARNU POMOC! Jer ako od nas mogu da uzimaju za sve onda bi mogli mi od njih da zatrazimo da od svojih plata izdvajaju za humanitarne svrhe! Ali naravno da se ne uzlopotrebi. Inace ya 320 uzina je potrebno mnogo vise sredstava od 20 000 din ako uopste interesuje vladu i ljude koji imaju platu koju mnogi neece ni videti! Sa 20 000 din nije dovoljno da covek nahrani petoclanu porodicu, a ne da Zarko Zrenjanin napravi 320 uzina, pa vi gledajte
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.