• Pregleda: 5288

Donacija Fonda za kapitalna ulaganja APV Gerontološkom centru za podizanje nivoa energetske efikasnosti

U Gerontološkom centru danas je potpisan Ugovor o donaciji sredstava potrebnih za postavljanje termoizolacije u objektima ustanove.
Donacija Fonda za kapitalna ulaganja APV Gerontološkom centru za podizanje nivoa energetske efikasnosti

Nebojša Malenković, direktor Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, naveo je da je Vlada Vojvodine putem Fonda donela odluku da donira sredstva za ovaj projekat, jer se Gerontološki centar pokazao kao dobar primer kako se apliciranjem kroz projekte može doći do novca koji se vrlo efikasno upotrebi i višestruko isplati.

Za postavljanje termoizolacije u objektima ove ustanove, Fond je opredelio 7 miliona dinara, čime će se pospešiti politika štednje u energentima u Gerontološkom centru.

- Na osnovu dosadašnjih iskustava iz projekata energetske efikasnosti, pre svega mislim na ugrađene sunčeve kolektore u Domu Dudova šuma, za godinu dana ušteđeno je 900.000 dinara u odnosu na prošlu godinu, što se tiče potrošnje gasa, a završetkom ovog projekta ušteda će biti preko dva miliona dinara na energiji u toku jedne godine. Gerontološki centar će aplicirati kod Fonda za dodelu sredstava i kroz projekte zamene podnih obloga na petom spratu ustanove i uređenje parka oko ustanove, pa će na taj način park biti otvoren i za građane, a ne samo za korisnike centra - rekao je dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra.

Prema Ivaniševićevim rečima, građevinska sezona biće u potpunosti iskorišćena za izvođenje radova na termoizolaciji, a njihov završetak predviđen je za početak oktobra.

Izvor: SuMedija

povezane teme

13
The-ENEMY Odgovori
7 miliona za Gernotološki centar... aha... ništa sumnjivo tu.
Voleo bih da vidim da svako ko želi da uradi neki vid poboljšanja energetske efikasnosti dobije neke pare za to.
Kada sam ja hteo da postavim solarne ploče rekli su mi da nemam građevinsku dozvolu i da treba da platim neku žešću sumu novca. Pitam se šta bi mi rekli kada bi napravio svoj generator za struju.
zorandjala Odgovori
Ako se pazljivo procita prvi deo teksta postaje sve jasno.ali podsecam to je mesto na koje idu stari i nemocni da bi trece doba zivota proveli u miru i uz neciju brlgu.Ovde zabrinjava to sto pokrajina vidi dobar profit a ne brigu o tim licima.Dali zaista tu investiraju samo zbog zarade.
Pratilac Odgovori
Dobro, ovo je u skladu sa evropskim trendovima uvođenja energetske efikasnosti, a da li se može znati gde će i na koji način biti utrošen novac koji će biti ušteđen na ovaj način?
Glumac Odgovori
Dobro je što je Fond krenuo da daje pare za Suboticu. Gerontološki je 3x nedeljno u vestima vašim, besplatna reklama za gospodina Džeja, ali me raduje i nadam se da će i dati sve obećane pare za Pozorište da mi Subotičani umesto onog rugla od konstrukcije dobijemo nešto lepo.
stipan Odgovori
Sledece nedelje se kupuju cackalice za Gerentoloski...molim sve medije da budu prisutni i da se nas magacioner-maneken uslika!
džej Odgovori
Ovo je najprofitabilnije preduzeće u Subotici,čestitke za političku elitu.
kojot Odgovori
@zorandjala
Већина људи овде нит чита пажљиво текстове разних вести нити уме да макар нешто прочита између редова...
drveni advokat Odgovori
Treba pod hitno kadar Gojka Radica da preuzme ovo! Momentalna decentralizacija.
bukin Odgovori
I naravno Dzej!
Ameba Odgovori
Da li vidimo duet Džej@Džej na ovoj fotografiji? Da li je sličnost namerna ili slučajna? HaHaHaHaHaHa
Gledač Odgovori
Fond je za ovo imao para a za ulice koje čekaju od prošle godine sredstva iz Fonda AP nema para?
Iskopaće vas Toma pa će posle biti "progon po političkoj osnovi".
Kad vas provuku kroz blato setite se energetske efikasnosti. Lakše ća vam biti.
sos Odgovori
pozdravljam ulaganja pokrajinskog fonda za kapitalna ulaganja u SUBOTICU ,samo i tu treba utvrditi prioritete ne politicke vec od zivotnog interesa za gradjane, PA I KORISNIKE GERONTOLOSKIH USLUGA.ne daj boze da neko zatrazi pomoc u gradskoj bolnici ,,pulmologiji'' docekace ga zgrada sa neupotrebljivim sobama jer malter sa zidova otpada na sve strane,zgrada je skoro neupotrebljiva a o ustedama u grejanju nikome ne pada na pamet.ima jos toga prioritetnijeg za ulaganja ali nije u vezi sa politickim PROMOCIJAMA.
ante Odgovori
jel neko kontrolise ivanisevicev racune u bankama
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.