Komentara: 13
Pregleda: 5350

Donacija Fonda za kapitalna ulaganja APV Gerontološkom centru za podizanje nivoa energetske efikasnosti

16.05.2013. u 00:00h
Izvor: SuMedija
U Gerontološkom centru danas je potpisan Ugovor o donaciji sredstava potrebnih za postavljanje termoizolacije u objektima ustanove.
Donacija Fonda za kapitalna ulaganja APV Gerontološkom centru za podizanje nivoa energetske efikasnosti

Nebojša Malenković, direktor Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, naveo je da je Vlada Vojvodine putem Fonda donela odluku da donira sredstva za ovaj projekat, jer se Gerontološki centar pokazao kao dobar primer kako se apliciranjem kroz projekte može doći do novca koji se vrlo efikasno upotrebi i višestruko isplati.

Za postavljanje termoizolacije u objektima ove ustanove, Fond je opredelio 7 miliona dinara, čime će se pospešiti politika štednje u energentima u Gerontološkom centru.

- Na osnovu dosadašnjih iskustava iz projekata energetske efikasnosti, pre svega mislim na ugrađene sunčeve kolektore u Domu Dudova šuma, za godinu dana ušteđeno je 900.000 dinara u odnosu na prošlu godinu, što se tiče potrošnje gasa, a završetkom ovog projekta ušteda će biti preko dva miliona dinara na energiji u toku jedne godine. Gerontološki centar će aplicirati kod Fonda za dodelu sredstava i kroz projekte zamene podnih obloga na petom spratu ustanove i uređenje parka oko ustanove, pa će na taj način park biti otvoren i za građane, a ne samo za korisnike centra - rekao je dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra.

Prema Ivaniševićevim rečima, građevinska sezona biće u potpunosti iskorišćena za izvođenje radova na termoizolaciji, a njihov završetak predviđen je za početak oktobra.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 13
Pregleda: 5350
Povezane teme
Nenad Ivanišević gerontološki centar subotica fond za kapitalna ulaganja energetska efikasnost nebojša malenković
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.