Komentara: 1
Pregleda: 3852

Donacija ATB "Sever" OSiŠ "Žarko Zrenjanin"

20.05.2016. u 17:47h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući donaciji ATB „Sever“ Osnovna i srednja škola „Žarko Zrenjanin“ opremila je pet novih kabineta za individualni tretman sa decom sa smetnjama, produženi boravak, bravarsku radionicu, a i roditelji su dobili svoj kutak u ovoj obrazovnoj ustanovi za decu sa smetnjama.
Donacija ATB "Sever" OSiŠ "Žarko Zrenjanin"

Sredstva u vrednosti od oko 90.000 dinara su prikupljena u sklopu organizacije turnira u malom fudbalu tokom septembra prošle godine.

Uz finansijsku podršku osam radnih organizacija koje učestvovale na turniru i entuzijazma zaposlenih u školi, na mestu nekadašnjih učionica sada se nalaze kabineti logopeda, reedukatora i somatopeda. Savremena oprema u vidu tabli za senzo-motorni razvoj i prijatan ambijent, stručnjacima će olakšati rad, a đacima razvoj psihomotornih sposobnosti.

-Uslovi su jedan od bitnih faktora i za rad nas profesora jer nova oprema pruža mogućnost za korišćenje različitih sredstava za stimulaciju. Sa druge strane, stimulativna sredina, mirno i veselo okruženju deluju povoljno i na psihički razvoj dece. To je posebno značajno za nas koji se bavimo stimulacijom govorno jezičkog razvoja učenika različitih patologija - kaže defektolog logoped, Dragana Vukelić.

Donacija ATB "Sever" OSiŠ "Žarko Zrenjanin"

Nameštajem svetlih boja i igračkama opremljen je i prostran produženi boravak, u kome deca borave nakon završetka školskih obaveza.

- Veoma sam zadovoljna što smo uspeli da završimo sve radove. Dobili smo veliki i lepo opremljen produženi boravak na mestu gde se nekada nalazila bravarska radionica. Sada deca iz tri grupe koja dolaze ovde nakon školskih obaveza, mogu na kvalitetniji način da provode slobodno vreme dok ne dođu roditelji po njih. Oni ovde imaju obezbeđenu užinu i ručak i mislim da je novi prostor doneo obostrano zadovoljstvo - kaže direktorka škole Dragana Vučković i dodaje - Mi smo nedavno završili sve ove radove, a već sutra biće održan novi turnir u malom fudbalu. ATB „Sever“ je i ovoga puta obećao da će prikupljeni prihod proslediti nama. Mi smo im jako zahvalni na tome. Do danas se za učešće na turniru prijavilo 9 radnih organizacija, koje su prikupile 65.000 dinara. Već smo odlučili da ta sredstva iskoristimo za postavljanje rampi, jer veliki broj naših đaka ima neki oblik invaliditeta.

Izvor: Subotica.com
Donacija ATB "Sever" OSiŠ "Žarko Zrenjanin" Donacija ATB "Sever" OSiŠ "Žarko Zrenjanin" Donacija ATB "Sever" OSiŠ "Žarko Zrenjanin" Donacija ATB "Sever" OSiŠ "Žarko Zrenjanin" Donacija ATB "Sever" OSiŠ "Žarko Zrenjanin" Donacija ATB "Sever" OSiŠ "Žarko Zrenjanin" Donacija ATB "Sever" OSiŠ "Žarko Zrenjanin" Donacija ATB "Sever" OSiŠ "Žarko Zrenjanin"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3852
Povezane teme

atb sever

fabrika sever

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.