• Pregleda: 6002

Dom zdravlja dobio novo vozilo, ali i dalje nedostaje radnika

Služba za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja dobila je novo sanitetsko vozilo, za čiju je nabavku iz gradskog budžeta izdvojeno 2 miliona dinara, međutim ovu ustanovu i dalje muči problem radne snage.
Dom zdravlja dobio novo vozilo, ali i dalje nedostaje radnika

Nabavka sanitetskog vozila samo je deo planiranog poboljšanja uslova za rad, jer je prema rečima PR Doma zdravlja, dr Mihaele Budimski u planu renoviranje ambulante u Bačkim Vinogradima,  Đurđinu, kao i ambulante Ogranak 1.

- Započeti su radovi na rekonstrukciji krova i prozora u ambulanti Peščara, kao i ambulanti Ogranak 2. Na zgradi Stomatološke poliklinike biće rađena rekonstrukcija spoljne terase - kaže dr Budimski.

Ipak rad Dom zdravlja i dalje opterećuju problemi vezani za nedostatak kadrova. Prema Kardovskom planu za ovu godinu, koji je dostavilo Ministarstvo zdravlja, dozvoljeni broj zaposlenih je 549. Iako subotički Dom zdravlja ima 524 ugovorena radnika, na neodređeno vreme dozvoljava se zapošljavanje samo 6 lekara i 3 medicinske sestre.

- I pored ovog prijema, nama nedostaje deset lekara. U međuvremenu, dva lekara su otišla u penziju a još pet je najavilo svoj odlazak u Opštu bolnicu zbog dobijanja specijalizacije - objašnjava dr Budimski.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Mistral Odgovori
Neka dodje Alwaysultra da radi, da vidi sta je zivot a sta smrt!
posmatrac Odgovori
Tako je
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.