Komentara: 0
Pregleda: 2183

Doktorske studije i na Ekonomskom fakultetu u Subotici

13.02.2009. u 00:51h
Izvor: RTV Yueco
<p>Studenti su od ove godine u prilici da upi&scaron;u doktorske studije na Ekonomskom fakultetu u Subotici. Prva generacija je već upisana a danas su im profesori i dekan prezentovali plan i program studija. Mnogim studentima ova akreditacija mnogo znači,jer do sada nisu mogli priu&scaron;titi doktorske studije u drugom gradu ili državi a na ovaj način je i njima pružena &scaron;ansa.</p>
Doktorske studije i na Ekonomskom fakultetu u Subotici

Aleksandra Marcikić je pre dve godine diplomorala na Ekonomskom fakultetu a trenutno radi kao asistent iz kvantitativne ekonomije. Ove godine je upisala doktorske studije u Subotici i smatra da je to velika šansa za uspeh mnogim mladim Subotičanima.

Profesori će se truditi da putem doktorskih studija osposobe mlade za istraživački i obrazovni rad i na taj način će naš grad dobiti kvalitetne doktore nauka. Pojedinci će ostati nakon školovanja na fakultetu kako bi dalje edukovali mlade,dok će ostali odlaziti u privredu i druge društvene delatnosti. Doktorske studije predstavljaju krunu pedesetogodišnjeg postojanja,stvaranja i truda ovog fakulteta.

Postoje tri modula koje studenti mogu upisati a to su Ekonomija,Menadžment i biznis i Poslovna informatika. Poseban akcenat će profesori staviti na naučno-istrživačke radove i njihovu publikaciju.Sa svakim studentom predavači će individualno raditi što je mnogo kvalitetnije od standardnih predavanja. Provera znanja kao i predavanja održavaće se u našem gradu.Oko trideset stranih studenata se već javilo da želi da pohađa doktorske studije u Subotici,a broj će se do sledećeg upisnog roka povećati nadaju se na fakultetu.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2183
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.