Komentara: 10
Pregleda: 7047
Foto

Dodeljene diplome najboljim matematičarima

12.02.2020. u 15:12h
Izvor: Subotica.com
Najbolji matematičari u našem gradu i danas su do poslednjeg mesta ispunili Veliku većnicu Gradske kuće. Njima su uručene diplome za postignute uspehe na gradskom takmičenju, a novu proveru znanja najboljih 105 matematičara imaće već početkom marta kada je zakazano okružno takmičenje.
Dodeljene diplome najboljim matematičarima

Ono što je obeležilo ovogodišnju smotru je mnogo manji broj učesnika iz osnovnih škola.

- Moramo da primetimo da je bilo mnogo manje osnovaca na gradskom takmičenju, nekada ih je bilo i više od 400 učesnika, a sada svega 300 – ističe Ljubica Kiselički. -  Na sredjoškolskom nivou bilo je 90 takmičara,  a ukupno 105 nagrađenih ide dalje na okružno takmičenje. Imamo dosta vrlo talentovane dece sa originalnim idejama i sjajnim rezultatima i ponosimo se zbog toga.

Dodeljene diplome najboljim matematičarima

Najbolje subotičke matematičare pozdravila je Timea Horvat, zamenica gradonačelnika, poručivši im da su oni budućnost našeg grada i celog društva.

- Izuzetno nam je drago što je danas nagrađen veliki broj talenata. Ovo je rezultat njihovog rada koji su uložili u razvoj svog talenta koji će u narednom periodu još više sazrevati i donositi još veće plodove. Posvetiti pažnju i podržati talenat koji se krije u učenicima je izuzetno plemenit cilj i zadatak koji može da posluži kao primer zajednici i celom društvu. Ova svečana sala, ponos grada, je dostojno mesto za dodelu ovih nagrada, ali danas su mladi talenti najveći ponos. Ovi učeni mladi ljudi, čistog srca izgradiće jednu lepšu i bolju budućnost. - rekla je Horvat

Među nagrađenima je i Mina Stojanović, učenica četvrtog razreda OŠ „Kizur Ištvan“.

- Dugo sam se pripremala, bilo je teško, ali sam uspela da osvojim drugo mesto. Vredi biti uporan i ako želite da dođete do nekog cilja treba dosta da se radi – poručuje Mina svojim vršnjacima.

Dodeljene diplome najboljim matematičarima

Za Daria Vajdu, učenika prvog razreda IT smera u Gimnaziji „Svetozar Marković“, test, pak, nije bio bauk.

-Radio sam testove pred opštinsko takmičenje i bilo je malo lakše nego što sam očekivao. Zbog pripremanja za takmičenje sada možda imam malo manje slobodnog vremena ali će mi se kasnije sigurno isplatiti – smatra Dario.

Dodeljene diplome najboljim matematičarima

Izvor: Subotica.com
Dodela diploma matematičarima Dodela diploma matematičarima Dodela diploma matematičarima Dodela diploma matematičarima Dodela diploma matematičarima Dodela diploma matematičarima Dodela diploma matematičarima Dodela diploma matematičarima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 10
Pregleda: 7047
Povezane teme

nagrade za matematičare

Ljubica Kiselički

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.