• Pregleda: 4421

Dodeljene diplome najboljim matematičarima

Oko dve stotine đaka, njihovih nastavnika i roditelja danas su još jednom pokazali da niko tako lako, do poslednjeg mesta, ne ispuni Veliku većnicu Gradske kuće kao što to svake godine urade najbolji matematičari u našem gradu.
Dodeljene diplome najboljim matematičarima

Diplome i zahvalnice danas je dobilo oko 150 osnovaca i 36 srednjoškolaca, koji su osvojili nagrade i pohvale na takmičenjima.

- Naš grad ima uspešne i dobre matematičare. Ove godine bilo je 370 učesnika, što je u odnosu na prošlogodišnjih 430 za oko 20 odsto manje takmičara, jer se naš grad, nažalost, prazni iz raznih razloga – kaže Ljubica Kiselički, predsednik komisije za matematička takmičenja. - Želimo da se zahvalimo svakom detetu koje žrtvuje svoj vikend i vežba da bi se takmičio, i da iskažemo poštovanje zbog njihovih sjajnih uspeha.

Najbolje matematičare pozdravila je i Timea Horvat, zamenica gradonačelnika, koja im je poručila da nisu samo ponos svojih roditelja i nastavnika, već i celog grada.

- Važno je da imamo što više ovako lepih trenutaka, važno je i da obratimo pažnju na obrazovanje, a naročito na talentovanu decu  jer na njima svet ostaje i oni su vera u bolju budućnost našeg grada – ističe Timea Horvat.

Među onima kojima brojevi, geometrija i aritmetika nisu bauk je i Jovan Tomić, učenik petog razreda OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

- Kada sam čuo za poene znao sam da ću biti među nagrađenima, ali sam se iznenadio kada sam video da sma prvi. Volim matematiku, ona me opušta a volim i da se takmičim. U njoj je sve na neki način teško, ali se sve može naučiti – jasan je Jovan.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
Jovo Odgovori
200 najboljih matematičara dobilo diplome. Zaboravili su samo da naglase da postoji 200 učenika sve ukupno u Subotici. Bela kuga je uzela maha. Čestitke mladima. Savetujem ih da stiču što više znanja i umeća dok su u Srbiji. Treba će im kad odu na Zapad. Kad sam ja išao, isto sam poneo sve svoje znanje. To je sve što sam i imao tada. Ostalo su mi pokrali.
As Odgovori
Ђерег Зоран, але!
Svetlana Odgovori
S obzirom da je gospođa Kiselički bila pod velikim utiskom što je tako veliki broj matmatičara u Subotici, zaboravila je u više prilika danas a i do sada da spomene ime (sem kad je bila uručena diploma) Aleksandra Grahovca, učenika IV 1 subotičke gimnazije koji je osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju iz matematike i jedini ide na skromno pomenutu Srpsku matematičku olimpijadu, iz Subotice. Ovim putem čestitam Mrkić Miljanu, Tot Noemi, Bajić Marini, Vuković Minji i Sakal Francišković Teodoru što su predstavljali Suboticu na republičkom takmičenju iz matematike. Ovom prilikom čestitam svim takmičarima iz bilo kog predmeta do sada, pošto je veliki uspeh uopšte i biti na takmičenju. Samo tako nastavite i ne ljutite se na moćnike koji zaborave UVEK da vas pohvale i spomenu vaša imena.
stojan
Nažalost, ovo je društvo naopakosti. Ceni se necenjivo i obratno. Uostalom, gde bi završili Tesla, Pupin i mnogi drugi da nisu otišli. U nekoj rupi, na deponiji, robiji...
Stojan
Da dodam. Isto bi i moje znanje, intelektualni kapacitet, i mudrost istrulili tako da sam ostao u Subotici. Sva sreća pa sam krenuo putem civilizacije kao ti velikani koje sam nabrojao. Nadam se da će i ova nadarena deca učiniti isto, jer će im u Srbiji pokrasti sve što mogu. I meni su pokrali sve. Više o tome u mojoj knjizi.
vidim...
... da Služba radi non-stop.
Marija Odgovori
Čestitke svim uspešnim učenicima dobitnicim diploma. Ono što zabrinjava u ovom društvu je što umesto da se ulaže u modernizaciju školstva i renoviranje ruinirane školske zgrade grade se crkve u koje malo ko ulazi.
Fox Odgovori
Hoce biti i podele nagrada svim ucenicima koji postizu znacajne rezultate i iz drugih predmeta!?
Bio bi lep gest od strane gradske uprave.
Svetlana
Iz ličnog iskustva Vam mogu reći da neće. Diplome i pohvale iz drugih predmeta se obično šalju u školu. Možemo samo da se nadamo promeni.
Fox Odgovori
Na zalost mislim da je gospodja Svetlana u pravu. Zalosno je sto je u ovom tekstu objavljeno samo jedno ime ucenika, a istaknuta su imena dve gopodje (licno nemam nista protiv njih). Ispada da kod ove vesti bilo bitnije ko je delio pohvale, a ne ko su zasluzni. Sreca pa se neko u komentaru setio da navede makar nekoliko.
Nikola Odgovori
Svaka cast mladim matematicarima!
SAMO NAPRED!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.