Komentara: 11
Pregleda: 5377

Dodeljene diplome najboljim matematičarima

13.03.2018. u 15:42h
Izvor: Subotica.com
Oko dve stotine đaka, njihovih nastavnika i roditelja danas su još jednom pokazali da niko tako lako, do poslednjeg mesta, ne ispuni Veliku većnicu Gradske kuće kao što to svake godine urade najbolji matematičari u našem gradu.
Dodeljene diplome najboljim matematičarima

Diplome i zahvalnice danas je dobilo oko 150 osnovaca i 36 srednjoškolaca, koji su osvojili nagrade i pohvale na takmičenjima.

- Naš grad ima uspešne i dobre matematičare. Ove godine bilo je 370 učesnika, što je u odnosu na prošlogodišnjih 430 za oko 20 odsto manje takmičara, jer se naš grad, nažalost, prazni iz raznih razloga – kaže Ljubica Kiselički, predsednik komisije za matematička takmičenja. - Želimo da se zahvalimo svakom detetu koje žrtvuje svoj vikend i vežba da bi se takmičio, i da iskažemo poštovanje zbog njihovih sjajnih uspeha.

Najbolje matematičare pozdravila je i Timea Horvat, zamenica gradonačelnika, koja im je poručila da nisu samo ponos svojih roditelja i nastavnika, već i celog grada.

- Važno je da imamo što više ovako lepih trenutaka, važno je i da obratimo pažnju na obrazovanje, a naročito na talentovanu decu  jer na njima svet ostaje i oni su vera u bolju budućnost našeg grada – ističe Timea Horvat.

Među onima kojima brojevi, geometrija i aritmetika nisu bauk je i Jovan Tomić, učenik petog razreda OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

- Kada sam čuo za poene znao sam da ću biti među nagrađenima, ali sam se iznenadio kada sam video da sma prvi. Volim matematiku, ona me opušta a volim i da se takmičim. U njoj je sve na neki način teško, ali se sve može naučiti – jasan je Jovan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 nedelje
Komentara: 11
Pregleda: 5377
Povezane teme

nagrade za matematičare

takmičenje iz matematike

dodela diploma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.