Komentara: 0
Pregleda: 5738

Dodeljene diplome najboljim matematičarima

02.04.2015. u 18:48h
Izvor: RTV Yueco
U Velikoj većnici Gradske kuće svečano su dodeljene diplome i pohvalnice najboljim mladim matematičarima. Na Okružnom takmičenju, koje je održano u OŠ “Kizur Ištvan“, učesvovalo je 197 đaka od 4. do 8. razreda. Prva tri mesta osvojilo je čak 65 učenika, kojima su dodeljene diplome, dok je 27 učenika dobilo pohvalnice.
Dodeljene diplome najboljim matematičarima

Već godinama, među najboljim mladim matematičarima nalazi se učenica osmog razreda OŠ „Miloš Crnjanski“, Minja Vuković. Posle osvojenog  prvog mesta na Opštinskom, Minja je i na Okružnom takmičenju ponovila isti uspeh, te je sa 90 osvojenih bodova, zauzela prvo mesto. Minji sada slede pripreme za Državno takmičenje iz matematike.

Na Okružno takmičenje, koja je proteklog vikenda održano u OŠ „Kizur Ištvan“ prijavilo se 213 učesnika. Na takmičenju učenika od 4. do 8. razreda osnovne škole zadatke iz matematike je rešavalo 197 učenika. Diplomu jednog od prva tri mesta osvojilo je 65 đaka, dok je 27 đaka dobilo pohvalnice.

U utorak, 7. aprila biće zvanično poznata imena đaka, koji će predstavljati naš grad na Republičkom takmičenju iz matematike. Repuličko takmičenje će ove godine biti održano 25. i 26. aprila  u Nišu. Najbolji mladi matematičari Srbije, naredne godine biće gosti subotičke OŠ „Kizur Ištvan“, koja će biti domaćin Republičkog takmičenja 2016. godine. 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 5738
Povezane teme

nagrade za matematičare

mladi matematičari Subotica

takmičenje iz matematike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.