Komentara: 7
Pregleda: 5669

Dodeljene diplome mladim matematičarima

05.03.2015. u 16:32h
Izvor: RTV Yueco
U Velikoj većnici Gradske kuće dodeljene su diplome i priznanja mladim matematičarima. Diplome su dodeljene nagrađenim učesnicima Gradskog takmičenja za osnovce i najboljim matematičarima srednjoškolcima, koji su završili ciklus takmičenja. Na Okružno takmičenje za učenike osnovnih škola, koje će biti održano 28. marta, plasiralo se 170 đaka.
Dodeljene diplome mladim matematičarima

Pored neospornog talenta, najbolji mladi matematičari Subotice kažu da iza postignutog uspeha u rešavanju zadataka iz matematike, stoji puno uloženog truda. Ipak, svima je zajednička ljubav prema matematici, koju vide kao igru rešavanja zadataka.

Diplome su dodeljene nagrađenim srednjoškolcima za koje je ciklus takmičenja završen, kao i najboljim osnovcima na Gradskom takmičenju.Takmičenje iz matematike sa 370 učesnika predstavlja najmasovnije takmičenje za osnovce. Predsednica Komisije za takmičenje mladih matematičara, Ljubica Kiselički kaže da je veoma zadovoljna postignutim rezultatima.

Svečanoj dodeli diploma prisustvovao je i gradonačelnik Jene Maglai, koji je istakao da će Grad uvek pružati podršku obrazovnim takmičenjima, a posebno onim iz prirodnih nauka.

Sledeća provera znanja osnovce čeka već 28. marta kada će biti održano Okružno takmičenje u OŠ “Kizur Ištvan”. Na ovo takmičenje iz našeg grada učešće je obezbedilo 170 mladih matematičara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 5669
Povezane teme

mladi matematičari Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.