Komentara: 0
Pregleda: 7995
Foto

Dodeljena priznanja dr Ferenc Bodrogvari istaknutim sugrađanima

23.06.2017. u 12:18h
Izvor: Subotica.com
Svečana dodela priznanja dr Ferenc Bodrogvari, održana je sinoć u Velikoj većnici Gradske kuće. Za istaknuto delo i zapažena ostvarenja, ove godine priznanje su dobili Igor Halasević, Laura Kozma i Ema Pešti.
Dodeljena priznanja dr Ferenc Bodrogvari istaknutim sugrađanima

Građevinskom tehničaru, Igoru Halaseviću, nagrada je dodeljena najvećim delom za rad u Savetu za zaštitu nepokretnog nasleđa Subotice.

- U početku sam bio iznenađen, razmišljao sam da možda čak i ne prihvatim priznanje, jer je stanje u kulturi, u ovom gradu, veoma loše i teže nego ikada. Međutim, ovo je priznanje o radu, koji razvijamo u Udruženju kroz male projekte i verujemo da umetnost može da promeni svet - rekao je Halasević i dodao da ne veruje da ovakve nagrade mogu da dobrinesu poboljšanju stanja u kulturi, sve dok politika utiče na umetnost i kulturu.

Osim Halasevića, nagradu za rad, zapažene rezultate i doprinos razvoju kulturnog života našeg grada dobile su vizuelne umetnice Laura Kozma i Ema Pešti.

Dodeljena priznanja dr Ferenc Bodrogvari istaknutim sugrađanima

Predsednik Skupštine grada, Tivadar Bunford, izrazio je zadovoljstvo što po drugi put ima priliku da uruči priznanje istaknutim sugrađanima.

- Veoma sam uzbuđen i radujem se što već drugi put predajem nagradu dr Ferenc Bodrogvari i nadam se da se i ovi mladi umetnici isto tako raduju nagradi. Verujem da će im ova nagrada biti dodatna motivacija za dalji umetnički rad i da će ponosno predstavljati svoj rodni grad Suboticu i van granica naše zemlje - rekao je Bunford.

Priznanje koje nosi ime velikog filozofa, pisca i profesora, dodeljuje se svake godine 22. juna, na dan rođenja dr Ferenca Bodrogvarija, istaknutim mladim muzičkim, književnim i likovnim umetnicima i stvaraocima. Ova nagrada prvobitno je nosila ime Šaman, čiji je Bodrogvari bio prvi dobitnik, a nedugo nakon njegove prerane smrti, pokrenuta je inicijativa da se priznanje za stvaralaštvo nazove po njemu.

Izvor: Subotica.com
Dodela priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" Dodela priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" Dodela priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" Dodela priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" Dodela priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" Dodela priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" Dodela priznanja "dr Ferenc Bodrogvari" Dodela priznanja "dr Ferenc Bodrogvari"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 7995
Povezane teme

ferenc bodrogvari

nagrada dr ferenc bodrogvari

priznanja dr ferenc bodrogvari

dodela priznanja

tivadar bunford

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.