Komentara: 0
Pregleda: 3584

Dobitnici ulaznica za Takmičarski program 21. Festivala evropskog filma "Palić"

18.07.2014. u 16:18h
Izvor: Subotica.com
Tokom 21. Festivala evropskog filma Palić koji se održava od 19-25. jula biće prikazano više od 70 filmova u okviru 6 filmskih selekcija. Festival evropskog filma Palić i portal Subotica.com poklonili su 7x2 karte za projekcije iz takmičarskog programa, na Letnjoj pozornici na Paliću, kao i specijalnu nagradu “HONDA vas vozi na Festival” oficijalnog vozila Festivala.
Dobitnici ulaznica za Takmičarski program 21. Festivala evropskog filma "Palić"

Spisak dobitnika za projekcije na Letnjoj pozornici (takmičarski program) na Paliću:

19. jul - Tatjana Vidić (2 ulaznice)
20. jul - Duško Stamenić (2 ulaznice)
21. jul - Vuk Radošević (2 ulaznice)
22. jul - Etela Jerinkić (2 ulaznice)
23. jul - Mirjana Lončarević (2 ulaznice)
24. jul - Ljiljana Beganović (2 ulaznice)
25. jul - Jasmina Gabrić (2 ulaznice)
Specijalna nagrada "Honda vas vozi na Festival" - Marijana Mančev

Dobitni ulaznice mogu da podignu na portirnici Otvorenog univerziteta, uz ličnu kartu i sa napomenom da su ulaznice osvojili preko sajta Subotica.com. 

Dobitnici ulaznica za Takmičarski program 21. Festivala evropskog filma "Palić"

U subotu počinje 21. Festival evropskog filma Palić

Svečanom ceremonijom u subotu, 19. jula, u 21 čas pod sloganom „Pune oči Evrope“ biće otvoren 21. Festival evropskog filma Palić na čudesnoj Letnjoj pozornici, jednom od najlepših bioskopa na otvorenom u ovom delu sveta, od ove godine uz podršku Turkish Airlines.

Tom prilikom biće dodeljena nagrada „Aleksandar Lifka“ našoj proslavljenoj glumici Mirjani Miri Banjac i čuvenom francuskom reditelju Klodu Lelušu (Claude Lelouch). Ovo priznanje Festival dodeljuje za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji, a uručiće ga direktor Festivala Radoslav Zelenović.

Tokom ceremonije biće predstavljen Žiri Festivala kojim predsedava Pjer Anri Delo (Pierre-Henri Deleau), široj javnosti poznat i kao čovek koji je na festivalu u Kanu ustanovio čuveni program „15 dana režisera“. Osim njega, članovi žirija su i Karin Hoffinger (programska direktorka Međunarodnog festivala u Berlinu), Hajdu Szabolcs (reditelj, Mađarska), glumica Hristina Popović i Dalibor Matanić, reditelj i scenarista iz Hrvatske. Najboljim filmovima u okviru Glavnog takmičarskog programa Žiri Festivala će dodeliti nagrade – “Zlatni toranj” za najbolji film i “Palićki toranj” za najbolju režiju.

Međunarodni žiri kritike, koji će se takođe predstaviti publici, ove godine čine Tristan Priimägi (Estonija), Xavier Garcia Puerto (Španija) i novinarka iz Srbije - Nevena Matović. Oni će dodeliti Nagradu za najbolji film iz programa „Paralele i sudari“.

Prisutnima će se obratiti i predstavnici Grada Subotice, Ministarstva kulture Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine.

Besplatan prevoz na projekcije filmova

Od sutra pa svakog narednog dana, dok traje glavni takmičarski program na Paliću, za sve Subotičane organizovan je besplatan autobuski prevoz, koji kreće u 20 časova i 15 minuta od Železničke stanice, dok je povratak predviđen nakon završetka druge projekcije, odnosno oko 1 sat posle ponoći. Cena karte za dve projekcije iznosi 200 dinara, a mogu se kupiti sat vremena pre početka prvog filma na blagajni Letnje pozornice.

Dobitnici ulaznica za Takmičarski program 21. Festivala evropskog filma "Palić"

Festival evropskog filma Palić održaće se od 19. do 25. jula na više lokacija u fenomenalnom prirodnom okruženju kraj jezera Palić i u Subotici. Sa velikim zadovoljstvom, Festival će i ove godine ugostiti preko 100 uvaženih gostiju iz cele Evrope.

Na čudesnoj Letnjoj pozornici koja se nalazi u centru rustičnog parka kraj Palićkog jezera biće i ove godine prikazana najrelevantnija evropska ostvarenja u glavnom Takmičarskom programu.

Festival će otvoriti ostvarenje „Beli Bog“ Kornela Mundrucoa (Kornel Mundruczo) - inspirativna priča o odnosu pasa i ljudi, a zatvoriće ga ovogodišnji dobitnik Zlatne palme u Kanu „Zimski san“ Nuri Bilge Čejlena (Nuri Bilge Ceylan). Pored ova dva ostvarenja, u glavnom Takmičarskom programu biće prikazano još 11 filmova, od kojih i dva domaća: „Varvari“ Ivana Ikića – premijerno u Srbiji, i „Čudna šuma“ Sabolča Tolnaija (Szabolcs Tolnai).

Zvanična prezentacija Festivala: www.palicfilmfestival.com 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3584

Povezana vest

Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.