• Pregleda: 5418

Do početka sezone tri mala prelaza kod Horgoša?

Do početka turističke sezone biće otvoren stari granični prelaz Horgoš, najavio je predsednik istoimene Mesne zajednice Ištvan Bačkulin. On je za "Mađar so" rekao da ne samo što su otklonjene prepreke za otvaranje starog prelaza, koji je zatvoren nakon otvaranja sadašnjeg prelaza Horgoš-Reske na auto-putu, nego je u planu i otvaranje još jednog novog.
Do početka sezone tri mala prelaza kod Horgoša?

Nadležni su se dogovorili o načinu podele objekata, koji stoje na starom prelazu, između dve strane, koje bi zadatke trebali izvršiti u cilju obnove, tako da je sada realna mogućnost otvaranja starog prelaza još ove godine - kaže Bačkulin.

On je dodao da se razgovaralo i o mogućnostima otvaranja novog prelaza u pravcu Morahaloma.

"Inicijativa potiče od gradonačelnika Morahaloma. Ideja je da dva naselja, koja vazdušnom linijom i nisu toliko udaljena, približimo. To bi rasteretilo ne samo postojeći granični prelaz, nego bi olakšalo prelazak granice i svim gostima koji se zapute u banju u Morahalomu“ – rekao je Bačkulin za "Mađar so".

Kako piše ovaj list, za otvaranje novog prelaza bilo bi potrebno da se izvrše radovi na srpskoj strani.

Izvor: RTV

povezane teme

12
peroslav Odgovori
Taman da se zaposle novi carinici i policajci, pa vest i nije losa...za pojedine.
Saban Odgovori
Kakvi prelazi vise, pa zar ne ulazimo danas-sutra u EU???
Ankica Odgovori
Pričalo se i o malom prelazu kod Makove sedmice.Hoće li i od toga biti nešto?
Inače, od moje kapije do banje Morahalom, preko Bačkih (kada nema zadržavanja na granici) ravno 35 min.Meni je to super.
horatio caine Odgovori
to je dobro, ali ako seka srpska strana, to ce potrajati godinama...
Sluga sive ekonomije Odgovori
Posto Srbija nema posebnu otvorenu traku za prelaz vozila iz EU ,onda se izmedju dve granice pravi guzva koja se pruza ponekad i sa madjarske strane. E ta cekanja bi trebalo nekako smanjiti.
Drugim recima i nasa strana bi trebala da izgradi te trake ali mi za to pare nemamo.
Nono Odgovori
Ne zavaravajte se, ima vise smisla uvesti putarinu ako mozes da biras izmedju 3 prelaza. Koliko god to nemalo, zapravo, smisla.
Safet buvljak Odgovori
Bitno da otvarate nove trake a sto narod suboticki napa eni nema leba da jede to nikom nistra???
saša Odgovori
@Safet buvljak
Što se ljutite pa ti prelazi se i otvaraju za vas sa buvljaka da zaradite za 'leb. Eto sad vam ni to ne odgovara. Najbolje bi bilo da to radite preko zelene linije kako ste i naučuli bez carine i poreza.
Clan Odgovori
Umesto da medje sklanjamo mi ih umnozavamo. Jebo ti takav EU!
Safet buvljak Odgovori
Sasa indijancu ja sam bunjevac i konobar, pre nego sto napises takvu glupost razmisli loma
Pravdoljub Odgovori
Od GP Bajmok do GP Kelebija, nema nijednog GP(graničnog prelaza). Potreba postoji jer su svojevremeno ali i u novijoj istoriji mnoge porodice razdvojene. Naprimer od g.tavankuta do Kunbaje ima svega 3 kilometra, od gornje do Donje Čikerije kilometar. Planovi postoje, dobra volja obe strane i Srpske i Mađarske, novac takođe ali samo sa Mađarske strane. Može li se malo pogledati i na ovu stranu???
Ovas Odgovori
Ko nema za leb,nek jede bez leba...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.