• Pregleda: 1908

Do kraja godine Subotica dobija akcioni plan za razvoj organske proizvodnje

U kom pravcu treba da ide razvoj organske proizvodnje u Subotici utvrdiće Akcioni plan njenog razvoja za naredni petogodišnji period. Iako je Subotica pionir u razvoju ove grane poljoprivrede, tek predstoji usvajanje zvaničnog dokumenta koji će preporučiti smernice njenog razvoja.
Do kraja godine Subotica dobija akcioni plan za razvoj organske proizvodnje

Nacrt akcionog plana razvoja organske proizvodnje biće od naredne nedelje prezentovan široj javnosti, a promovisan je u okviru 10. festivala organskih proizvoda “Biofest” koji je u prethodna dva dana održan u Subotici.

Jučerašnja javna rasprava u okviru Biofesta poslužila je za prezentaciju nacrta akcionog plana razvoja organske proizvodnje u Subotici. Njen cilj je bio da učesnici u ovom sektoru i zainteresovana javnost daju preporuke kako bi što kvalitetnijidokument bio smernica za dalji rad donosiocima odluka u razvoju ove vrste proizvodnje.

Nacrt plana biće tokom naredne nedelje dostupan široj javnosti dostupan na internet prezentacijama lokalne samouprave i Udruženja Terras, a njegovo usvajanje se planira do kraja godine. Nedostatak ovog, ali i mnogih drugih strateških planskih dokumenata u privredi predstavlja nedostatak, pošto time donosioci odluka nemaju jasne smernice za delovanje u budućnosti.

Izrada Akcionog plana za razvoj organske proizvodnje grada Subotica za narednu godinu sprovodi se u okviru projekta “Organska proizvodnja u funkciji održivog razvoja Srbije”, koji se realizuje uz podršku programa SENSE koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu. Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.