Komentara: 0
Pregleda: 1915

Đaci ponovo u klupama

17.04.2012. u 18:27h
Izvor: RTV Yueco
Nakon desetodnevnog prolećnog raspusta, đaci su od danas ponovo u školskim klupama. Prema dogovoru aktiva direktora osnovnih škola i školske uprave, školska godina se za učenike osmih razreda završava prvog juna, a za učenike od prvog do sedmog razreda 15. Juna. Na ovaj način je završetak školske godine produžen za jedan dan, a prema planu nadoknade časova koje su učenici izgubili tokom vanredne situacije kada škole nisu radile, časovi se nadoknađuju subotom, ali i dodavanjem nultih ili sedmih časova, tamo gde je to moguće.
Đaci ponovo u klupama

Prolećni raspust je za učenike subotičkih škola trajao od 6.-16. aprila, obuhvatajući Uskršnje praznike. Učenici subotičkih osnovnih škola od prvog do sedmog razreda školsku godinu će završiti 15.juna, dok će osmaci godinu završiti 1.juna. Prolećni raspust deca su iskoristila za druženje i posetu rođacima.

Tokom trajanja vanredne situacije, đaci su izgubili 8 nastavnih časova. Aktiv direktora osnovnih škola Subotice je doneo odluku o načinu sprovođenja nadoknade izgubljenih časova. Prema planu, nadoknada časova je počela 24. Marta, kada je bila prva radna subota, a predviđeno je još nekoliko radnih subota, u proseku je planirano da u svakom mesecu budu po dve. Takođe, nadoknada časova će se odvijati i na taj način što će se tamo gde je moguće dodati nulti ili sedmi čas.

Učenici osmih razreda školsku godinu završavaju prvog juna, jer ih 18. i 19. juna čeka polaganje završnih ispita, a nakon toga i upis u srednje škole.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1915
Povezane teme

škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.