Komentara: 0
Pregleda: 4561

Đaci ove nedelje polažu testove za upis u srednju školu

12.06.2017. u 15:21h
Izvor: Subotica.com
Tokom ove nedelje, osmaci će polagati prijemne testove kako bi upisali jednu od osam srednjih škola u Subotici. Pred njima će biti testovi iz srpskog jezika, matematike, kao i kombinovani test znanja.
Đaci ove nedelje polažu testove za upis u srednju školu

Završni ispit počinje u sredu, 14. juna, kada će đaci polagati test iz srpskog jezika. Narednog dana polagaće test iz matematike, a kombinovani test sa zadacima iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije zakazan je za 16. jun. Đaci će za svaki test imati dva sata, odnosno zadatke će rešavati od 9 do 11 časova.

Preliminarni rezultati testova biće objavljeni u osnovnim školama u nedelju, 18. juna, kada će đaci moći da vide okvirne bodove koje su ostvarili na testovima. Ukoliko budu imali primedbu, žalbu na preliminarne rezultate moći će da podnesu u naredna dva dana.

Đaci ove nedelje polažu testove za upis u srednju školu

Konačni rezultati biće objavljeni 23. juna, nakon čega sledi popunjavanje i predaja liste želja. Redosled učenika na listama biće utvrđen na osnovu ukupnog broja bodova.

Ukupan broj bodova dobija se sabiranjem bodova ostvarenih na osnovu opšteg uspeha od 6. do 8. razreda, i bodova ostvarenih na završnom ispitu. Svaki učenik mogao je da ponese najviše 70 bodova iz škole, dok će na testovima moći da ostvari najviše po 10 bodova, iz srpskog jezika, matematike i kombinovanog testa.

Učenici će moći da konkurišu na smerove u Srednjoj medicinskoj školi, Politehničkoj školi, Tehničkoj školi "Ivan Sarić", Hemijsko-tehnološkoj školi, Gimnaziji "Svetozar Marković", Gimnaziji za talentovane učenike "Deže Kostolanji", Ekonomskoj školi "Bosa Milićević" i Muzičkoj školi.

Đaci ove nedelje polažu testove za upis u srednju školu

Prošle godine je za upis na smer Medicinska sestra-tehničar, Srednje medicinske škole, đacima bilo potrebno najmanje 85.21 bodova, za smer Ekonomski tehničar, Ekonomske srednje škole, bilo je potrebno 80.71 bodova, dok je za smer Turistički tehničar trebalo najmanje 80.76 bodova.

Gimnaziji "Svetozar Marković" najtraženiji je bio prirodno-matematički smer, gde je učenicima bilo potrebno čak 88.50 bodova kako bi se upisali, dok je za društveno-jezički smer trebalo 63.17 bodova. U Politehničkoj školi najtraženiji je bio smer Tehničar za grafičku pripremu, gde je bilo potrebno najmanje 70.91 bodova, a u Tehničkoj školi "Ivan Sarić", to je bio smer Elektrotehničar informacionih tehnologija, gde je učenicima bilo potrebno najmanje 87.75 bodova.

Konačan raspored učenika po školama izaći će 3. jula, nakon čega sledi upis u srednje škole 4. i 5. jula. Drugi upisni krug, za učenike koji nisu upisani u prvom krugu, počeće 7. jula, kada će predati listu želja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4561
Povezane teme

testovi za polaganje male mature

prijemni ispit

upis u srednje škole

subotica srednje škole

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.