Komentara: 6
Pregleda: 4175

Dinkić: Subotica ide u dobrom pravcu reindustrijalizacije

25.04.2012. u 23:41h
Izvor: RTV Yueco
Subotica ide u dobrom pravcu reindustrijalizacije, ocenio je danas u Subotici šef poslaničke grupe i lider Ujedinjenih regiona Srbije. On je prilikom posete gradilištu fabrike nemačkog Kontinentala u Subotici, izrazio zadovoljstvo dinamikom radova na izgradnji fabrike i činjenicom da u fabrici već radi 25 ljudi. Dinkić je izrazio nadu da će nakon prve, ContiTech fluid Serbia imati dobre rezultate, a samim tim da će krenuti i u drugu fazu realizacije investicije.
Dinkić: Subotica ide u dobrom pravcu reindustrijalizacije

Fabrika Continental Contitech fluid Srbija, koja će praviti delove za svetski poznate automobilske brendove kao što su Audi, BMW i Mercedes, biće završena do juna meseca. Paralelno sa izgradnjom fabrike, u preduzeću je zaposleno 25 radnika koji su prošli obuku u Rumuniji i pokazali zavidne rezultate, a u jednoj od hala Slobodne zone u toku je probna proizvodnja. Veliku podršku realizaciji ove investicije pružila je Vlada republike Srbije, Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA i lokalna samouprava.

Mlađan Dinikić je izrazio zadovoljstvo dinamikom izgradnje fabrike i činjenicom da bi fabrika u septembru mogla početi sa radom. On je na bazi oporavka nemačkog tržišta automobila, u koje se ugrađuju Kontitekovi delovi, izrazio očekivanje da će nakon prve ova fabrika imati i drugu fazu koja podrazumeva izgradnju još jedne hale i zapošljavanje još nekoliko stotina radnika.

Dinkić je naglasio da je potrebno da se, pored privlačenja stranih investicija, omogući i postojećim i domaćim investitorima lakše poslovanje. Stoga URS predlaže plaćanje PDV tek nakon realizacije naplate potraživanja i slične olakšice. Dinkić je ponovio stav da Subotica ide putem razvoja, te da će na tom putu i dalje pružati svoju podršku.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 časova
Komentara: 6
Pregleda: 4175
Povezane teme

Ujedinjeni regioni Srbije

Mlađan Dinkić

urs

izbori subotica 2012

izbori 2012

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.