Komentara: 11
Pregleda: 2453
Foto

Dimničari i ove zime rade "punom parom"

01.03.2022. u 09:30h
Izvor: Subotica.com
Dimničari i ove grejne sezone imaju pune ruke posla. Iz nadležnog preduzeća apeluju na građane da im se jave ukoliko primete da je došlo do zagušenja dimnjaka.
Dimničari i ove zime rade "punom parom"

I ove grejne sezone dimničari imaju posla na pretek. Osim redovnih poseta, izlaze na teren i po pozivu građana. 

- Kada reonski dimničar dođe osim čišćenja dimnjaka, pregledaju se taložnici, proverava se ima li smole, da li postoji neka greda na dimnjaku, da li oko dimnjaka ima zapaljivih materijala i slično. Pored redovnih kontrola, građani i sami mogu da pozovu naše preduzeće i zatraže uslugu dimničara i tokom grejne sezone. Ovo je neophodno uraditi ukoliko dođe do zagušenja dimnjaka ili ako se primeti smola - objašnjava dimničar Miroslav Crnjin

Dimničari i ove zime rade "punom parom"

Na zaprljanost dimnjaka utiče način na koji se loži, kao i to šta se loži, objašnjavaju iz JKP "Dimničar" i podsećaju da loženje plastike, cipela i guma nije dozvoljeno. 

- Do prljanja dimnjaka, pored toga što se loži ono što ne sme, dolazi i zbog načina na koji se loži. Mislimo da ćemo uštedeti ukoliko zatvorimo dotok vazduha, odnosno tzv. cug, a na taj način samo vakumiramo grejni sistem i tako se prljanja dimnjak - objašnjava Dragan Stošić, rukovodilac sektora dimničarskih poslova u JKP "Dimničar".

Dimničari i ove zime rade "punom parom"

Građani kada primete da dimnjak slabije vuče treba da se obrate ovom preduzeću na broj telefona 062/793-383. Dežurni dimničari će, u što kraćem roku, izaći na teren. 

- Savetujemo građane da kada se završi grejna sezona, ako već nisu zvali da se očisti dimnjak, otvore donja vrata na dimnjaku kako bi preko leta bio pod promajom. Na taj način će se sušiti smola i dimničar će, na početku naredne grejne sezone, imati manje posla jer će ovu smolu skinuti sa četkom, odnosno neće biti potrebe za paljenjem.  

Dimničari i ove zime rade "punom parom"

Izvor: Subotica.com
Dimničari na terenu Dimničari na terenu Dimničari na terenu Dimničari na terenu Dimničari na terenu Dimničari na terenu Dimničari na terenu Dimničari na terenu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 11
Pregleda: 2453
Povezane teme

jkp dimničar

dimnjak

čišćenje dimnjaka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.