Komentara: 13
Pregleda: 8293

Digitalni zeleni sertifikati od sutra se besplatno izdaju na šalterima pošta

01.06.2021. u 11:53h
Izvor: Subotica.com
Digitalni zeleni sertifikati od sutra se besplatno izdaju na šalterima pošta

Od sutra, na šalterima oko 200 pošta širom zemlje, građani Srbije moći će da besplatno da izrade Digitalni zeleni sertifikat - potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv zarazne bolesti COVID-19, rezultatima testiranja na SARS-CoV-2 i oporavku od iste.

Izdavanje potvrde od juče je omogućeno na aerodromu „Nikola Tesla” u Beogradu (Terminal 1 u prizemlju). Za dobijanje sertifikata potreban je važeći pasoš, a ceo proces traje svega nekoliko minuta i besplatan je za građane.

Preuzimanje potvrde u Subotici moći će da se obavi u Glavnoj pošti, u Prvomajskoj ulici, dok će građani Bačke Topole to moći izvršiti u svojoj centralnoj pošti u ulici Maršala Tita 42.

IZDAVANJE "ZELENOG" SERTIFIKATA PREKO EUPRAVE

Setifikat se, kao i ranije, može preuzeti preko eUprave. Da bi se dobio Digitalni zeleni sertifikat potrebno je da građani budu registrovani na Portalu eUprava. Nakon prijave i odabira usluge "Digitalni zaleni sertifikat" prikazuje se opcija "pokreni uslugu". Nakon pokretanja opcije "pokreni uslugu", potrebno je da građani provere svoje podatke, potvrde mejl adresu i za par minuta sertifikat stiže na odabrani mejl.

Digitalni zeleni sertifikati od sutra se besplatno izdaju na šalterima pošta Uputstvo za registrovanje naloga na Portalu eUprava je dostupno OVDE. Pomoć pri registraciji na ovaj sistem možete zatražiti u Uslužnom centru u prizemlju Gradske kuće.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 8293

Povezana vest

Povezane teme

digitalni zeleni sertifikat

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.