Komentara: 9
Pregleda: 8078

Devojčica osvaja violinom

08.06.2015. u 18:17h
Izvor: Subotica.com
Evelin Lakatoš (9), učenica OŠ "Đuro Salaj" i Muzičke škole u Subotici osvojila drugo mesto na "Stringfestu", prestižnom Međunarodnom festivalu gudača u Sremskoj Mitrovici.
Devojčica osvaja violinom

Drugo mesto za Evelin ima zlatni sjaj, jer se za takmičenje, pod budnim okom profesora Miloša Nikolića, spremala samo 22 dana. U njenoj konkurenciji je bilo 30 takmičara.

Devojčica osvaja violinom - vežbali smo naporno, ali se isplatilo. Aplauzi i nagrade u jednom trenu izbrišu svaki umor. Obožavam da sviram violinu i ništa mi ne pada teško - kaže kratko Evelin Lakatoš.

Mali virtuoz violinu svira tek nešto više od godinu dana, a već iza sebe ima velika priznanja. Iza odličja stoje sati i sati i programskog i tehničkog vežbanja.

- Vežbali smo po četiri, pet sati dnevno, 20-ak dana, što je za takmičenje, za koje se violinisti pripremaju tokom cele godine, jako kratko. To govori da je ona ne samo ozbiljan čovek, nego i izuzetan talenat, da ima žicu i da je odlučna da uspe - dodaje ponosno profesor Miloš Nikolić. - Nismo očekivali nagradu, hteli smo samo da se predstavimo u što boljem svetlu i zbog toga nam je priznanje još draže. Ali nemamo puno vremena za predah, odmah nastavljamo vredno da radimo i pripremamo se za republičko takmičenje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 8078
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.