Komentara: 21
Pregleda: 3499
Foto

Devet škola iz Srbije i Republike Srpske potpisalo sporazum o saradnji

07.12.2023. u 08:00h
Izvor: Subotica.com
Četiri škole iz Srbije (tri iz Subotice i jedna iz Kosovske Mitrovice) i pet škola iz Republike Srpske potpisale su Multilateralni sporazum o saradnji u oblasti stručnog obrazovanja, kojim je ozvaničena dugogodišnja saradnja ovih škola a koji će pomoći da se unapredi obrazovanje u svim aspektima.
Devet škola iz Srbije i Republike Srpske potpisalo sporazum o saradnji

Dugodišnja saradnja i prijateljski odnosi koji već postoje među ovim školama, dobili su i zvaničnu potvrdu, čime je omogućeno da ona u budućnosti bude još bolja i plodonosnija. 

 - Neku našu dugogodišnju saradnju, prijateljstvo smo pretočili u sporazum uz pomoć koga treba da unapredimo saradnju, školske programe, međunarodnu saradnju a već smo u toku sa nekim projektima. Da to ne bude samo druženje, već da bude na korist škola - i zaposlenih i naše dece - ističe Čedomir Baroš, u ime sindikata. 

Devet škola iz Srbije i Republike Srpske potpisalo sporazum o saradnjiPotpisivanje sporazuma ovih devet škola otovorilo je put ka organizaciji koja bi okupila sve škole iz Srbije i Republike Srpske, smatra Goran Grujić, direktor JU "Tehničko-školski centar Zvornik", jedan od potpisnika sporazuma.

 - Naša ideja je da bila da proširimo iskustva svih škola, jer je sistem obrazovanja u Srbiji i Republici Srpskoj veoma sličan. Siguran sam da je ovo samo početak formiranja nekoh velikog udruženja svih srednjih škola u Srbiji i Republici Srpskoj - objašnjava on.

Devet škola iz Srbije i Republike Srpske potpisalo sporazum o saradnjiOvim sporazumom utvrđeni su pravci u kojima će dalja saradnja odvijati, a jedan od potpisnika je i subotička Hemijsko-tehnološka škola. 

 - Načelno su dogovorene teme koje bi trebalo da predstavljaju temelj ove saradnje, a to je u prvom redu međusobno upoznavanje, zatim uspostavljanje odnosa koji su bazirani najviše na kompatibilnosti škola u smislu obrazovnih profila i područja rada - ističe direktor ove škole, Nikola Matković.

Devet škola iz Srbije i Republike Srpske potpisalo sporazum o saradnjiSporazum je u ime škole koju predstavlja potpisao i Živko Milentijević profesor u Tehničkoj školi "Mihailo Petrović Alas" iz Kosovske Mitrovice. On je ujedno i predstavnik 14 škola sa područja naše južne pokrajine. 

- Nadam se da ova saradnja koja je sada na početku, neće biti mrtvo slovo na papiru, već da će se unaprediti i da će biti na dobrobit svih. Očekujem da posetama svim školama dođemo pre svega do upoznavanja naših učenika, druženja, da vidimo gde su druge škole više ostvarile uspeha, da učimo od njih, i delom oni od nas. Da saradnja unapredi sve aspekte obrazovanja naših učenika - rekao je Milentijević.

Devet škola iz Srbije i Republike Srpske potpisalo sporazum o saradnjiNakon potpisivanja sporazuma, usledio je obilazak škola, gde su potpisnici mogli u praksi da vide ono o čemu su razgovarali. 

 - Ono što smo danas pričali, to je bila teorija, ono što će oni sada videti obilaskom naših škola je zapravo na delu pokazano sve ono što smo godinama ulagali, ne samo u infrastrukturu, već i u poboljšanje uslova rada, boravka dece i uslova rada nastavnika - ističe Jasmina Stevanović, sekretarka Sekreterijata za društvene delatnosti.

Devet škola iz Srbije i Republike Srpske potpisalo sporazum o saradnjiŠkole koje su potpisale sporazum su: Tehnička škola „Ivan Sarić“, Politehnička škola, Hemijsko-tehnološka škola Subotica, Tehnička škola "Mihailo Petrović Alas" iz Kosovske Mitrovice, Tehnička škola Trebinje, JU Tehničko-školski centar Zvornik, JU Srednjoškolski centar Mrkonjić Grad, JU Srednjoškolski centar "Petar Kočić" Zvornik, JU Saobraćajna i elektro škola Doboj.

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje Sporazuma o stručnoj saradnji između škola Potpisivanje Sporazuma o stručnoj saradnji između škola Potpisivanje Sporazuma o stručnoj saradnji između škola Potpisivanje Sporazuma o stručnoj saradnji između škola Potpisivanje Sporazuma o stručnoj saradnji između škola Potpisivanje Sporazuma o stručnoj saradnji između škola Potpisivanje Sporazuma o stručnoj saradnji između škola Potpisivanje Sporazuma o stručnoj saradnji između škola
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 meseca i 1 nedelju
Komentara: 21
Pregleda: 3499
Povezane teme

politehnička srednja škola

tehnička škola ivan sarić

hemijsko tehnološka škola

jasmina stevanović

nikola matković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.