Komentara: 2
Pregleda: 2548

Deset medalja za subotičke atletičare u Apatinu

23.10.2015. u 17:44h
Izvor: Subotica.com
Prošle nedelje u Apatinu je održan Dunavski polumaraton u okviru koga je bilo Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke i Otvoreno prvenstvo Vojvodine za veterane i veteranke u disciplini na 21 km – polumaraton.
Deset medalja za subotičke atletičare u Apatinu

Iz Subotice je učešće prijavilo preko 40 atletičara različitih kategorija i takmičarskih sposobnosti – neki su išli da po prvi put istrče ovu maratonsku disciplinu, a neki da poprave svoj lični rekord i osvoje plasman.

Kolika je bila konkurencija, potvrđuje činjenica da su pored atletičara iz Srbije, došli i trkači iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske, Makedonije, Grčke, Nepala, Rumunije, Bugarske i Turske, čiji su atletičari i osvojili prava mesta i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, ukupno preko 500 prijavljenih trkača.

Od rezultata takmičara ARK "Tron" izdvojio se mladi Adrian Malagurski koji je u ukupnom plasmanu ostvario najbolji rezultat sa kojim je i osvojio ubedljivo 1. mesto u muškoj juniorskoj konkurenciji,

Od takmičara "Trona" treće mesto u konkurenciji muškaraca do 35 godina osvojio je Edvard Halas, dok je Đerđ Teleki u konkurenciji muškaraca do 50 godina završio trku na 2. mestu.

Deset medalja za subotičke atletičare u Apatinu

U konkurenciji muškaraca do 60 godina najuspešniji je bio Radovan Radulović, član AK "Spartak", dok je u istoj konkurenciji 2. mesto osvojio član kluba sa Palića, novosađanin Dragan Đ. Ćirić. U kategoriji do 65 godina najbolji je bio Mirko Dubovečak.

U ženskoj konkurenciji su se atletičarke iz Subotice istakle sledećim rezultatima: u ženskoj konkurenciji do 30 godina, 2. mesto je osvojila članica ARK "Tron" Jamanta Šafranj, dok je u istoj konkurenciji na svojoj prvoj trci Renata Tot osvojila 3. mesto. U konkurenciji takmičarki do 35 godina 3. mesto je osvojila Jasna Milošević, članica palićkog kluba.

Još jedno prvo mesto za ARK "Tron" osvojila je Edit Trungel Mešter u konkurenciji takmičara do 55 godina.

Pored pregršt medalja, Subotički atletičari su sa sobom iz Apatina doneli lepe utiske o dobro organizovanoj trci sa veliki brojem brzih trkača, niz novih fotografija sa trke i fotofiniša, i neka nova lepa sećanja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2548
Povezane teme

atletsko rekreativni klub tron

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.