Komentara: 2
Pregleda: 4509
Foto

Deset godina školskog lista "Gymnasium"

12.06.2018. u 17:25h
Izvor: Subotica.com
Povodom obeležavanja desetogodišnjice postojanja i izlaženja školskog lista "Gymnasium", danas je u Svečanoj sali Gimnazije "Svetozar Marković" upriličena promocija ovog nedavno nagrađenog lista, u čijoj pripremi i realizaciji učestvuju učenici škole.
Deset godina školskog lista "Gymnasium"

Školski list "Gymnasium" izlazi jednom godišnje u štampanom obliku, a takođe se objavljuje tri puta u toku godine u elektronskom obliku. Predvođeni profesorkama Borjanom Gavrilov Bolić i Biljanom Tajkov, u njegovoj pripremi i realizaciji učestvuju učenici Gimnazije "Svetozar Marković", među kojima je i Maja Cetić, na poziciji tehničke urednice lista. 

- Izradi lista priključila sam se pre dve godine i mogu da kažem da mi je ovo iskustvo donelo mnoga znanja o tome kako da se postavim profesionalno, da budem odgovorna i zaslužna za ono što treba da uradim. Kada sam počela da radim na listu, moj zadatak je bio da pišem tekstove i da budem pomoć prilikom raspodele zadataka, međutim, tokom vremena sam se priključila tehničkoj obradi i počela sam da uređujem list, što je za mene veoma značajno, jer planiram da upišem Fakultet tehničkih nauka, te će mi ovo znanje koristiti i u budućnosti - kaže Cetić.

Deset godina školskog lista "Gymnasium"

Da je "Gymnasium" odlična prilika za druženje, učenje i sticanje novog iskustva, slaže se i njen vršnjak Aleksandar Grahovac, koji se takođe nalazi na poziciji tehničkog urednika lista.

- Formalno sam glavni urednik i na sastancima bi trebalo da vodim glavnu reč, ali to zapravo radi profesorka Borjana - našalio se Grahovac - Moj zadatak je da pripremim list za elektronski oblik ili štampu, što znači se sastajemo u 8 ujutro u školi, sednemo za računar i pregledavamo sve tekstove koji su nam poslati na mail. Potom ih formatiramo, stilizujemo, odlučujemo gde ćemo da stavimo koju fotografiju, nakon čega list može na objavu ili u štampu.

Deset godina školskog lista "Gymnasium"

Osim što je ove godine izašao jubilarni deseti broj "Gymnasiuma", list je nedavno nagrađen na konkursu najboljih srednjoškolskih listova Srbije trećim mestom, zbog čega je i upriličena današnja svečana promocija.

- U listu se može pročitati sve ono što se tiče života škole, a takođe donosi priče i o najznačajnijim dešavanjima u lokalnoj zajednici. Dakle, ono što je zanimljivo za grad, zanimljivo je i za nas, a nadamo se da su našem priče podjednako zanimljive gradu. List izlazi na sva tri jezika, srpskom, mađarskom i hrvatskom, a takođe ima i tekstova koji se mogu pročitati na engleskom i nemačkom, kao i drugim jezicima koji se uče u školi - istakla je Borjana Gavrilov Bolić, profesorka srpskog jezika i književnosti i urednica lista.

Izvor: Subotica.com
Promocija godišnjaka "Gymnasium" Promocija godišnjaka "Gymnasium" Promocija godišnjaka "Gymnasium" Promocija godišnjaka "Gymnasium" Promocija godišnjaka "Gymnasium" Promocija godišnjaka "Gymnasium" Promocija godišnjaka "Gymnasium" Promocija godišnjaka "Gymnasium"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4509
Povezane teme

gimnazijum časopis

gimnazija svetozar marković

subotička gimnazija

gymnasium

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.