Komentara: 27
Pregleda: 8480
Video
Foto

Deponija u Aleksandrovačkoj bari nadomak domaćinstava

30.11.2020. u 13:03h
Izvor: Subotica.com
Pre nekoliko dana obratili su nam se građani iz Verušićke ulicu, u naselju Aleksandrovo, sa problemom koji, kako kažu, iz meseca u mesec postaje sve izraženiji, a kada smo došli na lice mesta uverili smo da su njihove strepnje opravdane. Deponija na Aleksandrovačkoj bari sve je bliža domaćinstvima, nesnosan smrad je primetan, a boje se i širenja zaraze.
Deponija u Aleksandrovačkoj bari nadomak domaćinstava

Deponija raste li raste, sad je kao Fruška gora! Ovim rečima dočekali su nas stanovnici Verušićke ulice u Aleksandrovu koji iz svojih bašta gledaju na Gradsku deponiju. A ne samo da je vide, nego je itekako i osete.

- Više se bojimo ovog smeća i otrova nego korone – kaže nam Etela Dorogi. - Savetuju da provetravamo prostorije, a mi ako otvorimo prozore umesto svežeg vazduha ulazi smrad, leti trulež, zimi dim i sve ove nečistoće, naročito kad dune vetar. Ovo nije problem samo za našu ulicu, već je pola Šandora ekološki zatrovano.

Deponija u Aleksandrovačkoj bari nadomak domaćinstava

Njen prvi komšija, Ivan Simeunović, u Verušićkoj ulici živi 26 godina, ali je ovaj problem počeo da eskalira u poslednjih godinu i po dana.

- Tada je smeće počelo da se istresa na ovu stranu jer je ovde bara, a ranije se to radilo ravnomerno i na jednu i na drugu stranu. Jednog dana će nam pasti na glavu, a niko ništa ne preduzima – tvrdi Ivan dodajući da je ranije na sastancima u mesnoj zajednici govorio o ovoj problematici. – Rekli su da svi čekaju da Regionalna deponija počne sa radom i da to nije u njihovoj nadležnosti. Dok tamo sistem ne počne da funkcioniše smeće će se baciati ovde i to kako ko stigne. A šta mi da radimo do tada?.Leti smrdi, zimi pale smeće i sav taj dim ulazi u naše kuće. Ima dece i ona odrastaju u ovakvom okruženju.

Deponija u Aleksandrovačkoj bari nadomak domaćinstavaKada će ovaj problem biti rešen niko u ovom trenutku ne može da kaže. U Mesnoj zajednici Aleksandrovo kažu da u poslednjih godinu i po dana nije bilo prijava građana zbog ovog problema. Međutim, sanacija i rekultivacija prostora Aleksandrovačke bare gde se sada prostire deponija jedna je od tačaka koalicionog sporazuma koji su nedavno potpisali Srpska napredna stranka i Savez vojvođanskih Mađara.

Deponija u Aleksandrovačkoj bari nadomak domaćinstava

Izvor: Subotica.com
Deponija u Aleksandrovačkoj bari nadomak domaćinstava Deponija u Aleksandrovačkoj bari nadomak domaćinstava Deponija u Aleksandrovačkoj bari nadomak domaćinstava Deponija u Aleksandrovačkoj bari nadomak domaćinstava Deponija u Aleksandrovačkoj bari nadomak domaćinstava Deponija u Aleksandrovačkoj bari nadomak domaćinstava Deponija u Aleksandrovačkoj bari nadomak domaćinstava Deponija u Aleksandrovačkoj bari nadomak domaćinstava
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 27
Pregleda: 8480
Povezane teme

gradska deponija Subotica

deponija

kvalitet životne sredine

zaštita životne sredine

očuvanje životne sredine

životna sredina

gradska deponija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.