Komentara: 39
Pregleda: 6901
Foto

Deo opozicije ukazao na lošu bezbednosnu situaciju po pitanju migrantskih obračuna

13.09.2023. u 15:21h
Izvor: Subotica.com
Predstavnici subotičke opozicije, okupljeni oko Stranke slobode i pravde, Narodnog pokreta, Pokreta slobodnih građana, Ekološkog ustanka i Zeleno-levog fronta održali su danas, ispred Policijske uprave u Subotici, konferenciju za medije na kojoj su govorili o bezbednosnoj situaciji u gradu, odnosno o učestalim sukobima krijumčara migranata na teritoriji Subotice.
Deo opozicije ukazao na lošu bezbednosnu situaciju po pitanju migrantskih obračuna

Iz Zeleno-levog fronta navode da problemi sa kojima se suočavamo nisu lokalne prirode i dodaju da na teritoriji Srbije deluju transacionalne krijumčarske grupe.

Deo opozicije ukazao na lošu bezbednosnu situaciju po pitanju migrantskih obračuna- Postoji jasna razlika između toga ko je migrant, a ko je deo krijumčarske bande. Migranti koji prolaze kroz Suboticu na putu ka zemljama Evropske unije nisu naoružani i u pitanju su obični ljudi koji beže iz raznih razloga, a oni koji imaju oružje su krijumčari i kriminalci sa kojima se mi obračunavamo -podvukao je Luka Vučinac iz Zeleno-levog fronta i dodao da protok informacija od nadležnih javnih službi mora biti na znatno većem nivou - Da protok informacija nije dovoljno dobar imali smo priliku da vidimo u slučaju pucnjave kod "Lidla", zvanične informacije o tom oružanom sukobu dobili smo tek nakon dva dana. Pozivam MUP da što pre i što tačnije obaveštava građane o tome šta se dešava na teritoriji Subotice i apelujem na građane da nikako ne ulaze u šumu.

Predstavnik Stranke slobode i pravde Ivan Rakić, takođe se osvrnuo na pucnjavu kod marketa "Lidl", kao i na poslednji oružani sukob koji se dogodio na Hajdukovu, te nadležnima postavio niz pitanja.

Deo opozicije ukazao na lošu bezbednosnu situaciju po pitanju migrantskih obračuna- Član 59 Zakona o policiji predviđa da se u ovakvim situacijama raspiše poternica za počiniocem, pa nas interesuje da li je to urađeno u ovoj ili nekoj od prethodnih pucnjava? Znamo li ime žrtve i ime napadača? Smatramo da treba da znamo budući da se to desilo u centru grada naočigled minimum 10 ljudi, a ispred "Lidla" postoji i kamera - ovo su samo neka od pitanja koje je postavio Rakić koji je istakao da je potrebno aktivirati rezervni sastav policije -Ta akcija povećanja broja policajaca neće doneti željene rezultate ukoliko se ne reše i druge stvari. Tu prvenstveno mislimo na kontrolu taksista. Oni nemaju pravo da legitimišu ljude koje prevoze, ali zato policija treba da postavi kontrolne punktove na ulazima u grad, kao i na putevima gde se migranti kreću i da legitimiše sumnjiva lica, kao i da se vrši pretres onih vozila za koja se sumnja da prevoze oružje. To naoružanje nekako mora stići do Subotice, a postavlja se pitanje ko migranatima dotura to oružje? Ima li šanse da se krijumčari identifikuju i razoružaju? Vesti o pucnjavama postale su svakodnevica i građani se osećaju nebezbedno u svom gradu, što nije bio slučaj do pre par godina.

Na kraju zajedničke konferencije, predstavnik Narodnog pokreta Srbije Vojislav Maćoš istakao je da je neophodno što pre raspisati lokalne izbore.

Izvor: Subotica.com
Obraćanje predstavnika opozicionih stranaka povodom bezbednosne situacije u gradu Obraćanje predstavnika opozicionih stranaka povodom bezbednosne situacije u gradu Obraćanje predstavnika opozicionih stranaka povodom bezbednosne situacije u gradu Obraćanje predstavnika opozicionih stranaka povodom bezbednosne situacije u gradu Obraćanje predstavnika opozicionih stranaka povodom bezbednosne situacije u gradu Obraćanje predstavnika opozicionih stranaka povodom bezbednosne situacije u gradu Obraćanje predstavnika opozicionih stranaka povodom bezbednosne situacije u gradu Obraćanje predstavnika opozicionih stranaka povodom bezbednosne situacije u gradu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 meseci i 2 nedelje
Komentara: 39
Pregleda: 6901
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.