Komentara: 9
Pregleda: 2796

Demokratska zajednica Hrvata usvojila predlog političkog delovanja

14.07.2021. u 11:59h > 15.07.2021. u 15:06h
Predsedništvo Demokratske zajednice Hrvata (DZH) juče je u Subotici održalo konstitutivnu sednicu na kojoj je usvojen Nacrt predloga Programa delovanja.
Demokratska zajednica Hrvata usvojila predlog političkog delovanja

Kako se navodi u saopštenju Demokratske zajednice Hrvata, na sednici je razmatran i usvojen Nacrt predloga Programa političke organizacije, a da će u narednom periodu, pre usvajanja, biti i predstavljen javnosti.

Nakon izborne skupštine održane 9. maja, kada je za predsednika DZH izabran Marinko Prćić, kao i članovi Glavnog odbora, Predsedništva i Nadzornog odbora, proces konstituisanja organa stranke nastavljen je izborom Stanka Krstina na mesto predsednika Glavnog odbora i imenovanjem Političkog saveta.

Demokratska zajednica Hrvata je politička stranka vojvođanskih Hrvata, osnovana 2007. godine u Subotici i nalazi se na adresi Huga Badalića 12.

DZH u zvaničnoj poseti ambasadi RH u Beogradu

Delegacije Demokratske zajednice Hrvata posetila je u sredu ambasadora Republike Hrvatske u Beogradu, gosp. Hidajeta Biščevića. Kako se navodi poseta je  protekla je u srdačnom razgovoru, tokom kojeg je postignut visok stepen saglasnosti o prioritetima i glavnim pravcima delovanja u interesu jačanja položaja hrvatske zajednice u Republici Srbiji.

Demokratska zajednica Hrvata usvojila predlog političkog delovanja

- Ambasadora smo upoznali s predlogom Programa Demokratske zajednice Hrvata, a razgovarali smo i o ulozi koju Demokratska zajednica Hrvata može imati na planu afirmisanja evropskih vrednosti kao deo ukupnog pregovaračkog procesa Republike Srbije - navodi se u saopštenju DZH.

Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 2796
Povezane teme

demokratska zajednica hrvata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.