Komentara: 31
Pregleda: 3069

Demokratska stranka kritikuje aktuelnu gradsku vlast

04.03.2014. u 14:28h
Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke prenosimo u celosti.
Demokratska stranka kritikuje aktuelnu gradsku vlast

Nakon sto dana od uspostavljanja nove gradske vlasti, nije urađeno ništa korisno za građane. Nasuprot toga, najaktivniji su u grabljenju za partijskim plenom, bave se unutarkoalicijskim razmiricama  i po svaku cenu očuvanjem klimave koalicije.

Prebrojavanjem kiselih voda, kafa i drugih vrsta pića,razmeštanjem nepodobnih zaposlenih u gradskoj upravi, bave se besmislenim poslovima kako bi uverili javnost da nešto rade za grad. U međuvremenu, stali su radovi na Narodnom pozorištu, odustalo se od izgradnje akva parka na Paliću, pod sumnjivim okolnostima pokušana je kupovina nepotrebne imovine, odustaje se od konkurisanja za evropsku prestonicu kulture, grad zbog nebrige napuštaju talentovani sportisti.

Dok se deklarativno zalažu za transparentnost rada, sve je u Gradskoj kući obavijeno velom tajne, mediji su uskraćeni za informacije, a redovno im je onemogućeno prisustvo sednicama Gradskog veća, što je nezabeleženo u dosadašnjoj praksi.

U nestpljenju da se dokopaju što većeg broja funkcija i direktorskih mesta, nezakonito i preko noći smenjuju direktore javnih preduzeća koji su stručno i uspešno vodili JP i postavljaju partijske kadrove, dok se javno zalažu protiv stranačkog zapošljavanja.

Kad je reč o ključnim problemima građana, otvaranje novih radnih mesta i poboljšanje životnog standarda građana, nisu uradili ništa, osim što obilaze investicije prethodne gradske vlasti radi sopstvene promocije i stvaranja privida njihovih zasluga.

Ova gradska vlast nije u stanju ni da obeleži signalizacijom ulice koje su u Subotici asfaltirane u prethodne četiri godine, a misaona imenica je gradnja objekta  poput gradskog bazena na Prozivki.

S obzirom da nemaju ideju kako privući sredstva u grad, ni kontatke u pokrajini i republici da obezbede novac, pokušavaju da realizuju deliće projekata prethodne gradske vlasti.

Za razliku od perioda između 2008. i 2013. godine, kada je iz budžeta republike i pokrajine u grad stiglo više od 3 milijarde dinara, sadašnja vlast nije uspela da obezbedi ni pet procenata od toga.

Svakako da je važno voditi brigu o ostvarivanju prava nacionalnih zajednica, ali ne mogu se dovoditi u pitanje prava drugih građana i njihove dece, tako što će jednima sredstavima svih građana Subotice biti plaćeni dodatni putni troškovi, iako sva deca imaju prava na naknadu putnih troškova ako stanuju na većoj udaljenosti od 3,5 kilometara iz škole, što je ranije bilo plaćano za svu decu.

Težnja nove gradske vlasti u Subotici je da raspodelu velikog dela budžetskih sredstava koji pune svi građani, prenese na nacionalne savete, time grubo kršeći izraženu volju građana Subotice koji su na izborima za to dali poverenje lokalnoj vlasti, a ne nacionalnim savetima.

Ova gradska vlast je veoma vešta da zakomplikuje živote građana tako što je ih je obavezala da se maltretiraju ponovnom prijavom imovine čak i kada nema nikakvih promena, iako su građani redovno izmirivali svoje obaveze, o čemu postoji evidencija u gradskoj upravi.

Način vladanja nove vlasti u prvih sto dana i njihova kadrovska rešenja neodoljivo podsećaju na devedesete godine prošlog veka koje su Subotičanima ostale u najružnijem sećanju.

Očekujemo da će ova nestručna, nesposobna i bezidejna gradska vlast ubrzo biti prošlost jer građani Subotice zaslužuju bolju i kvalitetniju lokalnu samoupravu.

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 31
Pregleda: 3069
Povezane teme

demokratska stranka Subotica

DS Subotica

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.