Komentara: 33
Pregleda: 6748

Demokrate u koaliciji sa DSHV i SDPS

14.03.2012. u 15:02h
Izvor: SuMedija
Demokrate u koaliciji sa DSHV i SDPS

Predsednici subotičkih odbora Demokratske stranke, Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i Socijaldemokratske partije Srbije, Modest Dulić, Petar Kuntić i Dejan Antić, potpisali su danas sporazum prema kojem će na lokalnim izborima, koji će biti održani šestog maja, nastupiti u koaliciji. Oni su se složili u oceni da je Subotica u poslednje dve i po godine postala lider po broju stranih investicija u Srbiji i da i u predstojećem periodu treba nastaviti sa takvom politikom.

- Imamo višegodišnju korektnu saradnju sa Demokratskim savezom Hrvata u Vojvodini, a sa Socijaldemokratskom partijom Srbije, čiji je predsednik Rasim Ljajić, delimo ideje socijaldemokratije, pa je bilo prirodno da formiramo ovakvu koaliciju. Subotica je u prethodnom periodu postala broj jedan što se tiče stranih investicija, a mi ćemo u budućnosti nastojati da produžimo taj trend, ali i da kroz razvoj infrastrukture napravimo moderan evropski grad, smanjimo nezaposlenost i završimo započete kapitalne projekte – rekao je Modest Dulić, predsednik GO DS.

On je dodao da je ova koalicija konačna i da se više neće menjati do izbora, ali „da njegova politička stranka ima odličnu saradnju sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Ujedinjenim regionima Srbije, Socijalističkom partijom Srbije, Demokratskom strankom Srbije, Liberalno demokratskom partijom, pa čak i Savezom vojvođanskih Mađara.“

Petar Kuntić, predsednik DSHV, naglasio je da je ponosan što je njegova stranka u prethodnom periodu bila deo koalicije oko DS-a i da je logično da se ta saradnja nastavi.

Modest Dulić, Petar Kuntić

- Koalicija oko DS-a je mnogo uradila za Suboticu u prethodne dve i po godine, iako su uslovi privređivanja više nego teški. Urađeno je mnogo na otvaranju novih radnih mesta i dovođenju investitora, a najbolji pokazatelj dobrog rada je činjenica da je i nemačka kancelarka Angela Merkel prilikom posete Srbiji izjavila da je Subotica najbolje mesto u zemlji za nemački kapital. Moram naglasiti i da je jako dobro funkcionisala vertikala između Subotice i izvršne vlasti u Beogradu – naglasio je Kuntić.

Predsednik GO SDPS, Dejan Antić, istakao je da je na internoj anketi sprovedenoj među svim članovima subotičkog odbora njegove stranke, više od dve trećine glasova dato pravljenju koalicije sa Demokratskom strankom.

- Naši programi su vrlo bliski i zato je i logično da smo formirali ovakvu koaliciju. Prioritet naše politike su problemi običnog čoveka i briga o socijalno ugroženom delu stanovništva. Nastojaćemo da našim stručnim kadrovima što više pomognemo razvoju grada – zaključio je Dejan Antić.

Prikupljanje potpisa za izbornu listu novoformirane koalicije počinje sutra u sedam časova u prostorijama sve tri stranke.

Dejan Antić - Modest Dulić - Petar Kuntić

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 33
Pregleda: 6748
Povezane teme

Izbori u Subotici

demokratska stranka Subotica

DS Subotica

Modest Dulić

socijaldemokratska partija

dejan antić

dshv

demokratski savez hrvata u vojvodini

petar kuntić

izbori subotica 2012

sdps

izbori 2012

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.