Komentara: 15
Pregleda: 3313

Demant BIS-a na optužbe stanara

19.02.2014. u 14:58h
Saopštenje BIS-a (Poslovnog inkubatora Subotica) na vest koju smo 13. februara preuzeli sa sajta YuEco televizije prenosimo u celosti.
Demant BIS-a na optužbe stanara

U vestima Info Blok u radiju i televizijskom programu YU Eco Radija i Televizije dana 13.02.2014. godine u izveštaju sačinjenog od strane vaše novinarke Iršević Sandre objavljene su neistinite, nepotpune i netačne informacije o radu Poslovnog Inkubatora Subotica i njegovog v.d. direktora Zedi Ildiko. Nije tačna informacija koju vam je dao Grabarević Robert da je Zedi Ildiko fotografisala sve prototipove solarnih panela stanara Solar Ice, a takođe nije tačno da je tražila predaju svih projekata o njihovim prototipovima ekološkog vozila za prodaju sladoleda. Informacija da je Zedi Ildiko potencijalno vršila radnju industrijske špijunaže je izmišljotina i teška neistina. Između stanara Solar Ice i Poslovni Inkubator postoji Ugovor o poslovnoj saradnji u kojem su regulisana međusobna prava i obaveze, između ostalog i obaveza čuvanja poslovne tajne. Istina je da je Zedi Ildiko sačinila nekoliko fotografija o neredu i prljavštini u poslovnom prostoru koji je privremeno ustupljen stanaru Solar Ice, a fotografije su prezentovane članovima Skupštine Poslovnog Inkubatora, radi preduzimanja neophodnih mera.

Takođe, notorna je laž da je Zedi Ildiko svojim radnjama oterala mogućeg investitora Solar Ice. Istina je da je jedno nepoznato lice uneo u poslovne prostorije Poslovnog Inkubatora domaću životinju – jednog kera, pa je učtivo i mirnim tonom zamoljen da iznese domaću životinju kome nije mesto u poslovnom prostoru. Nažalost naš stanar Solar Ice u proteklom periodu nije ostvario nikakve poslovne rezultate koja bi se mogla meriti kroz prodaju proizvoda ili vršenje usluga, nego se umesto toga bavi raznim intrigama.

Stvarni razlog nezadovoljstva našeg stanara Solar Ice je odbijanje njegovog zahteva da dobije od Poslovnog Inkubatora dodatna sredstva bez naknade. Naime, svaki stanar Poslovnog Inkubatora koji se bavi proizvodnom delatnošću ima pravo na namenska sredstva za kupovinu opreme u iznosu dinarske protivvrednosti od 5.000 EUR. Solar Ice je u toku 2013. godine iskoristio svoje pravo na ova namenska sredstva bez naknade, a nedugo zatim je podneo zahtev za dodelu dodatniih sredstava u iznosu od 599.313,03 dinara, međutim njegov zahtev je odbijen od strane Skupštine Poslovnog Inkubatora kao neosnovan.  Revoltiran odlukom o odbijanju njegovog zahteva koji nema osnova u opštim aktima Poslovnog Inkubatora, porodica Grebarević je počela da preduzima razne akcije za diskreditovanje odgovornog lica Poslovnog Inkubatora, između ostalog počeli su da pišu razna pisma Gradonačelniku Grada Subotica i svim članovima Gradskog veća, kao i članovima Skupštine Poslovnog Inkubatora. Nastavak tih aktivnosti je i obraćanje vašem novinaru Iršević Sandri, koja je naivno nasela da bude učesnik u objavljivanju neistinitih informacija o radu Poslovnog Inkubatora.

Neistinita je informacija da je uništena radionica jednog drugog stanara za vreme dok je u dužem vremenskom periodu boravio u inostranstvu. Istina je da je taj stanar nakon  povratka iz inostranstva  iz nepoznatih razloga određenom hemijskom supstancom poprskao pod i zidove poslovne prostorije koja mu je dodeljena na privremeno korišćenje, a da je protiv tog stanara Poslovni Inkubator predao krivičnu prijavu nadležnom tužilaštu zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari.

Zbog neosnovanih optužbi i neistinitih informacija iznetih u vašem Info Bloku od strane Grebarević Roberta, želimo da izvestimo javnost da ćemo protiv njega pokrenuti pred nadležnim organima krivični postupak.

Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 3313

Povezana vest

Povezane teme

biznis inkubator

poslovni inkubator subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.