Komentara: 14
Pregleda: 4383
Foto

Delegacija Republike Srpske u poseti Subotici

11.02.2021. u 14:35h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Stevan Bakić sastao se danas sa šefom Predstavništva Republike Srpske u Srbije Mlađenom Cicovićem, kako bi razgovarali o nastavku saradnje, pre svega u oblasti rada zavičajnih udruženja u Subotici. Na sastanku je dogovoreno da će delegacija ponovo posetiti naš grad u martu, kada će biti reči o konkretnim projektima koje planiraju da realizuju ove godine.
Delegacija Republike Srpske u poseti Subotici

Dosadašnja saradnja Republike Srpske i Subotice najviše se ogledala u oblasti privrede, koja je intenzivirana 2015. godine, kada je Predstavništvo prvi put posetilo naš grad i bilo partner Sajma privrede. Želja Predstavništa danas, jeste da se ova saradnja nastavi, ali i da se poboljša u oblasti rada zavičajnih udruženja.

- Imamo udruženja koja rade na čuvanju kulture, tradicije i običaja kraja iz kojeg su došli, kao i na jačanju veza sa zavičajem, a ono na čemu insistiramo je da naša udruženja daju puni doprinos razvoju Grada Subotice i sa lokalnom samoupravom aktivno učestvuju u realizaciji projekata koji su na dobrobit svih građana - kazao je Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji. - Zahvaljujem se gradonačelniku na današnjem prijemu, a našu saradnju nastavljamo već krajem marta, kada ćemo ponovo posetiti Suboticu. Tada ćemo zajedno sa lokalnom samoupravom organizovati sastanak sa našim udruženjima, na kojem ćemo razgovarati o konkretnim projektima koje planiramo do kraja godine da realizujemo.

Delegacija Republike Srpske u poseti Subotici

Kako je istakao gradonačelnik Stevan Bakić, ovo je bio veoma bitan sastanak na kojem je otvoreno mnogo važnih tema, te da Grad Subotica ima dobre razloge za dalje jačanje i produbljivanje odnosa sa Republikom Srpskom.

- Veliki broj Subotičana vodi poreklo sa prostora Republike Srpske i oni održavaju i neguju odnose sa svojim rođacima i prijateljima. Takođe, veliki broj zavičajnih udruženja je vrlo aktivan u našem gradu i ona predstavljaju veliki kapacitet za produbljivanje odnosa i razvoj u sferama sporta, kulture, obrazovanja i privrede. Zato ćemo i dalje nastaviti da jačamo saradnju i današnji razgovori su bili temelj za produbljivanje i jačanje budućih odnosa kroz nove sastanke, projekte i zajedničke aktivnosti  - poručio je Bakić.

Delegacija Republike Srpske u poseti Subotici

Učesnici sastanka su se usaglasili da otkako postoji Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, saradnja ove dve države nikada nije bila konkretnija i kvalitetnija nego u proteklih nekoliko godina, o čemu svedoči podatak da je Srbija u poslednjih sedam godina investirala više od 56 miliona evra u razne projekte kojima je poboljšan kvalitet života građana u Republici Srpskoj.

Izvor: Subotica.com
Prijem za šefa Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Prijem za šefa Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Prijem za šefa Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Prijem za šefa Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Prijem za šefa Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Prijem za šefa Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Prijem za šefa Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Prijem za šefa Predstavništva Republike Srpske u Srbiji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 4383
Povezane teme

stevan bakić

republika srpska

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.