• Pregleda: 1199

Delegacija BiH posetila Regionalnu privrednu komoru

Regionalnu privrednu komoru Severnobačnog okruga juče je posetila delegacija Gospodarske komore Federacije BiH, a svrha posete bila je da se zaokruži dosadašnja uspešna saradnja, te da se sagledaju mogućnosti za budućnost.
Delegacija BiH posetila Regionalnu privrednu komoru

Da je Vojvodina poljoprivredni gigant u regionu, istakao je Marko Šantić, potpredsednik Gospodarske komore Federacije BiH, te poručio da postoje različiti načini na koje bi se mogli iskoristiti potencijali dve države.

- Mislim da imamo mnogo zajedničkih tačaka, sličan Komorski sastav, komplementarni i kompatibilni smo, a velika strana tržišta će nas prepoznati ukoliko budemo radili na zajedničkim projektima. S ovim regionom, mogli bismo da napravimo i nekoliko turističkih projekata, kako bismo strance privukli i sproveli kroz naše koridore i razne puteve, kao što su vinske rute, a uskoro pripremamo i jedan veliki projekat za puteve sira. Zatim, naš metalski sektor ovde ima tradiciju, doduše nešto manju, što nam otvara mogućnost za nove projekte. Takođe, naša drvna industrija se sve više razvija, imamo jaku drvnu bazu, i to su samo neke od ideja koje možemo sprovesti zajedno - istakao je Šantić.

On je dodao da bi u tom cilju ove dve Komore trebalo da organizuju i jednu zajedničku konferenciju za privrednike, kako bi predstavili najznačajnije privredne subjekte dve zemlje, te nastavili uspešnu saradnju usmerenu, pre svega, ka tržištu Evropske unije.

Slobodan Vojinović, direktor Regionalne privredne komore Severnobačkog okruga, podsetio je da je Bosna i Hercegovina jedan od ozbiljnijih poslovnih partnera naše zemlje, te da je učešće njihove privrede veoma značajno za ovaj region.

- Od ukupno 108 država u svetu sa kojima sarađujemo, Bosna i Hercegovina se nalazi u prvih pet. Prošle 2017. godine imali smo oko 56 miliona dolara izvoza i oko 4,5 miliona uvoza sa BiH, a moram reći da je fino počela i ova godina. Svrha ove posete je da vidimo kako da privredu naše dve zemlje još više zbližimo i spojimo, šta je to što još može da se uradi kod jednih i kod drugih - poručio je Vojinović.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
jugoslav Odgovori
Džaba nas rasparčaše. Samo napravili jos vecu bedu. Nekom rat, nekom brat.
boa Odgovori
E Bosna nam je falila najviše.....
Milan024 Odgovori
Ala volim ovaj rezim, plata ide, a ja lezim !!!!!!
Саво Odgovori
Сваке године овај оцвали социјалиста даје исте изјаве а привредницима све горе.Неупотребљив за друштво и заједницу, паразит као сваки Црногорац.
@ sava Odgovori
Svaka ti je na mestu, dokle će ovaj sedet u fotelji PK, vala je dojadio i narodu i bogu.
crnogorac Odgovori
Još jedno u nizu mlaćenje prazne slame za dobre dnevnice.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.