Komentara: 9
Pregleda: 9855

Dejan Stipić za vikend na još jednom Svetskom prvenstvu u uličnoj gimnastici

12.11.2014. u 20:08h
Izvor: Subotica.com
21-godišnji Subotičanin Dejan Stipić već nekoliko godina bavi se uličnom gimnastikom, tzv. street workout-om. Poslednjih godinu dana učestvovao je na nekoliko velikih takmičenja na kojima je ostvario zapažene rezultate. Naredno takmičenje na kojem će se Dejan okušati je Svetsko prvenstvo koje se održava 16. novembra u Norveškoj. Ovaj put društvo će mu praviti somborac Nemanja Racić Berić koji je kroz kvalifikacije u Zagrebu takođe ostvario plasman na Svetsko prvenstvo.
Dejan Stipić za vikend na još jednom Svetskom prvenstvu u uličnoj gimnastici

Ulična gimnastika je trenutno najbrži rastući trend fitnesa koji se oslanja na materijale pronađene u okruženju i igralištima. Suštinski to je kombinacija gimnastike i akrobatike na otvorenom, sa jednom dodatnom dozom razmišljanja same osobe koja nastupa, gdje njegov nastup prerasta u jedan slobodan stil koji postaje atraktivan i puno zabavniji nego klasična gimnastika.

U uličnu gimnastiku se mogu upustiti apsolutno svi, bez obzira na pol, godište ili fizičku spremnost. Tri glavne karakteristike ovog sporta su da je potpuno besplatan, da ga krasi izuzetna atraktivnost i vrlo je efikasan za muskulaturu, zglobove i tetive.

Dejan je jedan od osnivača neformalne grupe "Bar maniacs" o kojoj smo već pisali prošle godine, koja sa svojim sportskim aktivnostima promoviše kako uličnu gimnastiku, tako i zdrav način života i fizičku aktivnost koja jača i mentalno zdravlje.

Dejan Stipić za vikend na još jednom Svetskom prvenstvu u uličnoj gimnastici

Naš sugrađanin se ovih sportom bavi tek nekoliko godina, ali vrlo brzo je uspeo uz naporan rad da postigne zapažene rezultate. Dejan je u julu ove godine učestvovao u Moskvi na Svetskom prvenstvu, kao jedini učesnik iz Srbije, a pre toga je učestvovao na Svetskom kupu u Nemačkoj na kojem je osvojio 2. mesto i kvalifikovao se za naredno Svetsko takmičenje - World Cup Super finale koji se održava ovog vikenda u Norveškoj, u gradu Oslo.

Osim takmičenja Dejan je imao prilike nedavno da boravi u Dubajiu gde je držao treninge i radionice u cilju promovisanja ovog sporta i motivisanja potencijalnih budućih uličnih vežbača. Početkom aprila ovaj mladi Subotičanin boravio je u Kelnu na najvećem svetskom fitnes sajmu (FIBO).

Pored Dejana u Oslo kreće i somborac Nemanja Racić Berić koji je nedavno osvajanjem trećeg mesta u kvalifikacijama u Zagrebu takođe ostvario plasman na Svetsko prvenstvo.

Dejan Stipić za vikend na još jednom Svetskom prvenstvu u uličnoj gimnastici

Nemanja Racić Berić iz Sombora

- "Odlazimo na ovo Svetsko prvenstvo u želji da se takmičimo, da damo sve od sebe, da se pokažemo u najboljem svetlu, da reprezentujemo našu državu i gradove iz kojih dolazimo. Želja nam je i da širimo interesovanje za uličnim vežbanjem i motivišemo mlade da se bave sportom i zdravim životom. Imamo velika očekivanja i pokušaćemo da budemo na nivou. Malo me muči povreda ramena, ali pokušaću to da saniram do nedelje kada nastupam." - izjavio je Stipić.

Dejan Stipić za vikend na još jednom Svetskom prvenstvu u uličnoj gimnastici

Dejan Stipić

Iako je sport samo po sebi praktično besplatan, potrebno je tek par rekvizita i može mnogo da se improvizuje, putovanja na takmičenje zahtevaju dosta finansija te je sama organizacija takvih putovanja prava avantura za Dejana. Na njegovu žalost sav teret pada na njega samog koji se na razne načine organizuje i takmiči pod nacionalnom zastavom, ponosan što je iz Srbije, iz rodnog grada Subotice.

Kako kaže Dejan i pored sasvim zadovoljajućih rezultata koje je postizao u poslednjih godinu-dve dana i činjenice da je praktično jedini takmičar iz Srbije, nije naišao na razumevanje grada Subotice, te je tako prinuđen da sam snosi sve troškove, koji kao što smo već konstatovali nisu mali.

Dejan na put polazi već u četvrtak. Želimo mu puno uspeha i nadamo se da će na sledeće veliko takmičenje ići sa mnogo manje organizacionih briga, te da će se moći koncentrisati više na svoj nastup.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 9855

Povezane vesti

Povezane teme

street workout

ulično treniranje

dejan stipić

ulična gimnastika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.