• Pregleda: 2620

Deda Mraz posetio decu iz Kolevke

Mališani koji su zbrinuti u Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ družili su se danas sa Deda Mrazom, koji im je, pored puno smeha i pesme, doneo i poklone u okviru humanitarne akcije „Želja za osmeh“. Akciju sprovodi kompanija Jasmil u saradnji sa bolnicama i ustanovama socijalne zaštite u Subotici, Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Nišu.
Deda Mraz posetio decu iz Kolevke

Deda Mraz i vilenjaci decu su obradovali svojim prisustvom i priredili im nezaboravan doživljaj. Tokom druženja sa štićenicima Doma, Deda Mraz ih je zabavljao interesantnim igrama, pesmicama i ostalim zabavnim sadržajima. Mališani su dočekali novogodišnje paketiće sa oduševljenjem i nasmejanih lica.

Humanitarna akcija „Želja za osmeh“ je, osim u Subotici, organizovana u još pet gradova Srbije, sa ciljem da se deci koja se tokom praznika nalaze u ustanovama i bolnicama vrati osmeh na lice i da im se omogući da u sledeću godinu zakorače srećniji i veseliji. Tokom 10 dana trajanja akcije, posetioci Extreme Intimo maloprodajnih objekata imali su priliku da, na specijalno dizajniranim čestitkama, upute svoje novogodišnje želje mališanima u ustanovama iz svog grada.

Kompanija Jasmil je tokom ove godine pokrenula niz društveno-odgovornih akcija kako bi ukazala na značaj i potrebu aktivnog učestvovanja u rešavanju problema sa kojima se suočavaju deca i mladi naše zajednice. Prilikom akcije „Zajedno krojimo sreću“, kompanija je donirala poklon pakete za najmlađe u nekoliko bolnica i na taj način im ulepšala Svetski dan porodice. Na jesen je akcijom „Šnajderi po meri“ kompanija organizovala obuku šivenja za decu sa slušnim i smetnjama u razvoju i omogućila im osposobljavan je za samostalno obavljanje krojačkog zanata.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.