• Pregleda: 2623

Dečije pozorište priprema audiciju

Dečije pozorište u Subotici nakon pauze tokom letnjih meseci vredno je nastavilo rad na novoj sezoni. Pored priprema za festivale koje im predstoje stižu da se pozabave najmlađom publikom i onim malšanima koji bi pored uživanja u publici za vreme predstava voleli da se oprobaju i na pozornici.
Dečije pozorište priprema audiciju

Dečije pozorište nanovo radi. Osniva se nova dramska radionica za decu na srpskom i mađarskom jeziku. Audicija na srpskom jeziku je danas u 18 časova a na mađarskom u petak, 20. septembra takođe u 18 časova. Na kraju radionice učesnici izvode svoju predstavu koja će se naći na redovnom repertoaru pozorišta. Radionicu na srpskom jeziku vodi glumica Jasmina Pralija, a na mađarskom glumac Greguš Zalan. Za audiciju deca treba da pripreme recitaciju, pesmicu ili skeč. Rekla je direktorica pozorišta Marta Aroksalaši.

Već predstojećeg vikenda igra se predstava „Pao s kruške“ u nedelju, a u subotu predstava na mađarskom jeziku „Baba Hola“. Termini predstava ostaju nepromenjeni, subota u nedelja od 11 časova dok su predstave Teatra u pelenama rezervisane za subotu od 17 časova kada se igra i predstava „Probudilica“.

Izvor: RTV City

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.