Komentara: 17
Pregleda: 4842

Deci iz OSŠ "Žarko Zrenjanin" jedini obrok je užina

22.12.2013. u 13:09h
Izvor: Vojvođanska Svaštara
Osnovnu i srednju školu "Žarko Zrenjanin" u Subotici pohađa 300 osnovaca i srednjoškolaca sa posebnim potrebama i za 80 odsto dece školska užina je jedini obrok u toku dana.
Deci iz OSŠ "Žarko Zrenjanin" jedini obrok je užina

Veliki broj dece je iz socijalno najugroženijih subotičkih porodica i za sve njih treba obezbediti užinu. Od pre dve godine grad donira besplatnu užinu za 81 osnovca, međutim, siromaštvo je evidentno i među ostalom decom koja nisu uspela da dobiju besplatnu užinu i među srednjoškolcima. Da bi sva deca dobila barem jedan obrok u školi, što je pojedincima jedina hrana u toku dana, snalazimo se na sve moguće načine uz pomoć humanih ljudi kaže Jovanka Tešanović, direktorica škole.

Učenici osmih razreda koji su prošle godine dobijali besplatnu užinu, a sada pohađaju prvi razred srednje škole, prema rečima direktorke Tešanović, siromašni su i sada. Čak i kada pojedu užinu, jogurt, zemičku, pecivo ili parče hleba s pekmezom, paštetom ili margarinom, ostaju gladni zbog čega uprava škole pokušava da obezbedi repetu.

Većina naših učenika je iz porodica koje su korisnici socijalne pomoći, dečjeg dodatka, tuđe nege i pomoći. Posećujem učenike u njihovim domovima i stambena situacija je uglavnom kritična. Žive u starim kućama bez podova, bez struje, vode. Salu za fizičko vaspitanje izdajemo sugrađanima za sportske aktivnosti i od tog novca kupujemo namirnice za užinu kaže Momčilo Cvijetić, socijalni radnik u školi.

Izvor: Vojvođanska Svaštara
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 4842
Povezane teme

OiSS Žarko Zrenjanin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.