Komentara: 5
Pregleda: 4738
Foto

Deca sa Kosova u poseti Subotici

02.09.2017. u 11:42h
Izvor: Subotica.com
Već deset godina za redom, đaci OŠ „Sonja Marinković“ i OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" ugostiće 48 svojih vršnjaka sa Kosova i Metohije, koji su juče stigli u naš grad.
Deca sa Kosova u poseti Subotici

Tradicionalna akcija „Deci Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama“, koju organizuju OŠ „Sonja Marinković“, OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" i humanitarna organizacija „Dečja radost“ iz Gnjilana, trajaće do 10. septembra. U narednih desetak dana, školarci će zajedno pohađati nastavu, učiti, ali i obilaziti znamenitosti grada.

- Ove godine mališani su iz Kosovskog pomoravlja, opština Gnjilane, Kosovka Kamenica, Vitina, Ranilug, sela Babin most... Kao i do sada, veliki broj naših đaka je izrazilo želju da njihove porodice budu domaćini deci, mnogi su želeli da im ponovo dođu drugari od prošle godine i žao nam je što nekima tu želju nismo mogli da ispunimo – kaže Branka Bešlić, psiholog OŠ „Sonja Marinković“. - Svi su jako nestrpljivi i deca koja prvi put primaju goste kažu da već nekoliko dana zamišljaju kako njihovi drugari izgledaju.

Deca sa Kosova u poseti Subotici

Deca sa Kosova u poseti Subotici

Protekle decenije, koliko traje ova plemenita akcija Suboticu je posetilo oko četiri stotine dece sa Kosova, a mnogi od njih su u našem gradu stekli prijatelje za ceo život.

- To je i cilj ove akcije. Prijateljstva se nastavljaju i tokom srednje škole, druže se i viđaju i mimo ovog programa i jako smo srećni zbog toga – dodaju organozatori.

Za svoje drugare đaci su danas pripremili priredbu u školi, a narednih dana svi zajedno imaće priliku i da uživaju u bogatom programu pripremljenom za Dan grada. U njihovu čast, 6. septembra na glavnom trgu biće održan veliki koncert „Prijatelji za decu Kosova i Metohije“.

Deca sa Kosova u poseti Subotici

Izvor: Subotica.com
Akcija "Deci Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama" Akcija "Deci Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama" Akcija "Deci Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama" Akcija "Deci Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama" Akcija "Deci Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama" Akcija "Deci Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama" Akcija "Deci Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama" Akcija "Deci Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4738
Povezane teme

oš sonja marinković

deca sa kosova

deca sa kosmeta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.