Komentara: 14
Pregleda: 5097
Foto

Deca sa Kosova u poseti našem gradu

14.09.2019. u 15:18h
Izvor: Subotica.com
Više od 40 školaraca sa Kosmeta i ove septembarske dane provode u našem gradu.
Deca sa Kosova u poseti našem gradu

Po dvanaesti put Subotica je domaćin akcije „Deci Kosmeta s osmehom, zajedno u školskim klupama“ a drugare iz sela Kosovskog pomoravlja ugostili su đaci osnovnih škola „Sonja Marinković“, „Jovan Mikić“ i „Jovan Jovanović Zmaj“. Da im boravak bude lepši pobrinuli su se đaci iz škola „Ivan Goran Kovačić“ i „Kizur Ištvan“, koji su im pripremili svečanu priredbu.

- Ove godine došlo je 44 dece sa područja Kosovskog Pomoravlja i centralnog Kosova, iz opština Kosovska Kamenica, Kosovska Vitina, Gnjilane i Obilića. Za njih ovaj boravak mnogo znači, osete drugačiju atmosferu, upoznaju drugi grad i nove prijatelje. Znate da na Kosovu nije sjajno i ovde se osećaju lepo i slobodno, ovo je za njih veliki doživljaj – ističe Zoran Maksimović iz NVO „Dečja radost“ iz Gnjilana. - Neki su već nekoliko puta ovde i prijateljstva koja su ovde sklopljena nastavljaju da žive i kad se vrate kućama.

Deca sa Kosova u poseti našem gradu

Deca sa Kosova u poseti našem gradu

Među đacima koji su u našem gradu je i Sara Maksimović iz sela Vršljane.

- Prvi put sam u Subotici, ovde je super i najviše mi se svideo Zoološki vrt. Bilo je zanimljivo na časovima, slično se uči, ali se škole razlikuju – kaže učenica šestog razreda OŠ „Veljko Dugošević“.

Deca sa Kosova u poseti našem gradu

Iako joj je Subotica divna, Anastasija Mitić iz sela pored Kosovske Kamenice, kao najlepšu uspomenu poneće doživljaje sa novim drugaricama.

- U mom odljenju ima 15 đaka, ovde ih je mnogo više i odmah je drugačije. Sigurno ćemo nastaviti da se družimo i kada se vratimo kući – dodaje Anastasija.

Izvor: Subotica.com
Deca sa Kosmeta u poseti Subotici Deca sa Kosmeta u poseti Subotici Deca sa Kosmeta u poseti Subotici Deca sa Kosmeta u poseti Subotici Deca sa Kosmeta u poseti Subotici Deca sa Kosmeta u poseti Subotici Deca sa Kosmeta u poseti Subotici Deca sa Kosmeta u poseti Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 5097
Povezane teme

deca sa kosova

deca sa kosmeta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.