Komentara: 0
Pregleda: 1350

Deca obeležila "Dan bez automobila"

26.09.2021. u 16:30h
Izvor: Subotica.com
U subotu, 25. septembra, na dečjem igralištu u MZ "Ker" deca iz OŠ "Đuro Salaj" i njihovi dragari raznih uzrasta, učestvovali su u akciji "Dan bez automobila".
Deca obeležila "Dan bez automobila"

Po lepom jesenjem danu deca, roditelji, učiteljice i vaspitačice uživali su vežbajući i vozeći bicikle, a igrale su se i razne igre na zelenoj površini. Dečji žiri odabrao je najbolje likovne radove koji su pristigli iz više delova Srbije, a deca su dobila poklončiće i zahvalnice.

Na pitanje zašto je važno da se manje vozimo automobilima, deca su imala racionalne odgovore.

- Važno je da se više vozimo biciklima nego automobilima zato što tako ne zagađujemo vazduh. Važno je i zato što tako dobijamo kondiciju u nogama - rekao je Vaso (7 godina).

- Bicikl je puno zdraviji od automobila. Na biciklu vežbamo mišiće, a u autu samo sedimo. Evo, moj deda vozi bicikl, a ima auto. On kaže da je to dobro za srce! - dodaje šestogodišnja Milica.

Deca obeležila "Dan bez automobila"Deca obeležila "Dan bez automobila"Organizator akcije je udruženje "Treći kamen od Sunca",u saradnji sa "Zelenima Subotice", koja se realizuje u okviru aktivnosti projekta "Misli ekološki" koji je finansirao Grad Subotica, a podržana je i od strane MZ "Ker".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1350
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.