Komentara: 72
Pregleda: 9637
Foto

Deca migranti u školskim klupama  

28.09.2018. u 18:01h
Izvor: Subotica.com
U Plavoj sali Gradske kuće danas je održan sastanak na temu obrazovanja dece migranata, kome su prisutvovali predstavnici Evropskog odbora sindikata za obrazovanje, Evropske federacije poslodavaca u sektoru obrazovanja i Sindikata obrazovanja Srbije i obrazovnih ustanova u našem gradu.
Deca migranti u školskim klupama   

Delegacija je obišla i Prihvatni centar, gde trenutno boravi 13 dece migranata, a koja će od sledeće nedelje ponovo biti uključena u obrazovni sistem. Oni će dva puta nedeljno nastavu imati u Prihvatnom centru, a dva puta će na časove odlaziti u OŠ „Jovan Mikić“.

- Naša škola je prethodne školske godine obavljala nastavu u migrantskom kampu, iskustva su bila veoma pozitivna i prepoznali smo učenike koji u sebi nose izuzetne talente – ističe Marina Milodanović, direktorka OŠ „Jovan Mikić“. - Zato smo došli na ideju da napravimo projekat i putem njega razvijamo talente dece migranata u adekvatnim uslovima, te ćemo im obezbediti prostor u našoj školi. U pitanju su veštine, jezici i informatika.

Deca migranti u školskim klupama   

Predstavnici evropskih institucija impresionirani su načinom na koji se u našoj zemlji, uprkos brojnim izazovima, vodi briga o najugroženijem delu migrantske populacije.

- Vidimo koliko je važna saradnja za dalji napredak i suočavanje sa budućim izazovima. Imali smo prilike da vidimo i kakva je saradnja sa školama i nevladinim sektorom. Veoma smo zadovoljni – kaže Sara Kik iz Evropskog odbora sindikata za obrazovanje.

Grad od početka migrantske krize nastoji da uključi decu migrante u razne aktivnosti, a odlazak na nastavu u školu će biti korak više u približavanju dece migranata i njihovih porodica i građana Subotice.

Deca migranti u školskim klupama   

- Samim odlaskom u škole deca će steći nove drugare, počeće nova prijateljstva i mi smo veoma zadovoljni što možemo da realizujemo takve projekte – naglašava Ilija Đukanović, član Gradskog veća za socijalna pitanja.

Izvor: Subotica.com
Sastanak povodom realizacije projekta vezanog za obrazovanje dece migranata Sastanak povodom realizacije projekta vezanog za obrazovanje dece migranata Sastanak povodom realizacije projekta vezanog za obrazovanje dece migranata Sastanak povodom realizacije projekta vezanog za obrazovanje dece migranata Sastanak povodom realizacije projekta vezanog za obrazovanje dece migranata Sastanak povodom realizacije projekta vezanog za obrazovanje dece migranata Sastanak povodom realizacije projekta vezanog za obrazovanje dece migranata Sastanak povodom realizacije projekta vezanog za obrazovanje dece migranata
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 72
Pregleda: 9637
Povezane teme

migranti

migranti u subotici

prihvatilište za migrante

maloletni migranti

migrantska kriza

deca migranti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.