Komentara: 0
Pregleda: 1687
Foto

Darovane bebe rođene u Nedelji Crvenog krsta

18.06.2021. u 13:14h
Izvor: Subotica.com
Bebe koje su rođene u periodu od 8. do 15. maja, Crveni krst Subotice darovao je danas paketićima koji će njihovim roditeljima biti od velike pomoći u prvim danima života mališana.
Darovane bebe rođene u Nedelji Crvenog krsta

Aleksa Arsovski rođen je 10. maja, a danas je zajedno sa svojim roditeljima Daliborom i Ninom, došao na malu svečanost koju je Crveni krst Subotice pripredio u njegovu i čast još 27 beba koje su došle na svet u Nedelji Crvenog krsta. Puni utisaka, ponosni roditelji, koji su inače doktori po struci, zahvalili su se na lepom gestu i izrazili nadu da će se ova tradicionalna akcija odvijati i u budućnosti.

- Nama je ovo prvo dete, jako smo srećni i puni utisaka - kazao je ponosni tata. - S obzirom na to da radimo u službi i da imamo prijatelje koji su deo Crvenog krsta, videćemo kakvo će vreme biti, ali se nadamo da će i on jednog dana biti aktivista i da će se s te strane dokazati kao humani čovek i pokazati svoje kvalitete što se tiče ovog zanimanja.

Darovane bebe rođene u Nedelji Crvenog krstaCrveni krst Subotice već dugi niz godina organizuje ovu plemenitu akciju, a kako je objasnio stručni saradnik Miodrag Varo, osam beba koje su rođene na Svetski dan Crvenog krsta, 8. maja, darovane su još tada u Opštoj bolnici, dok je 20 mališana koji su na svet došli tokom Nedelje Crvenog krsta poklone dobilo danas.

- Prvo sačekamo da bebe da dođu kući, da se sve namesti, pa ih darujemo onako kako inače to radimo zajedno sa Crvenim krstom Srbije, koji je pripremio paketiće u kojima se nalaze benkice, ćebenca, posteljina i sve ostale potrepštine koje će dobro doći roditeljima u prvim danima, dok je Crveni krst Vojvodine obezbedio pakete kozmetike - objasnio je Varo.

Darovane bebe rođene u Nedelji Crvenog krstaOvo nije jedina akcija kroz koju Crveni krst Subotice pomaže najmlađe, već se tokom cele godine brinu o deci, naročito iz socijalno ugroženih porodica, putem programa Narodne kuhinje, podelom nove i polovne garderobe, paketima školskog pribora pred početak školske godine, kao i novogodišnjim paketićima za praznike.

Izvor: Subotica.com
Darivanje beba rođenih tokom Nedelje Crvenog krsta Darivanje beba rođenih tokom Nedelje Crvenog krsta Darivanje beba rođenih tokom Nedelje Crvenog krsta Darivanje beba rođenih tokom Nedelje Crvenog krsta Darivanje beba rođenih tokom Nedelje Crvenog krsta Darivanje beba rođenih tokom Nedelje Crvenog krsta Darivanje beba rođenih tokom Nedelje Crvenog krsta Darivanje beba rođenih tokom Nedelje Crvenog krsta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1687
Povezane teme

crveni krst

crveni krst subotica

miodrag varo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.