Komentara: 1
Pregleda: 1460
Foto

"Danubius" iz Novog Sada odbranio šampionsku titulu na regati "Vojvodina open"

02.09.2020. u 12:15h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda na Palićkom jezeru održana je 58. veslačka regata "Vojvodina open". Pobednik klub "Danubius 1885" iz Novog Sada, čiji takmičari su drugu godinu za redom na svečanom platou na Paliću podigli pehar namenjen ukupnom pobedniku Otvorenog prvenstva Vojvodine.
"Danubius" iz Novog Sada odbranio šampionsku titulu na regati "Vojvodina open"

Ove godine na „Vojvodina openu“ takmičilo se 156 takmičara u 121 posadi iz 10 veslačkih klubova iz Srbije - „Danubius 1885“ (Novi Sad), „Tamiš“ (Pančevo), „Palić“, „Crvena zvezda“ i „Grafičar“ iz Beograda, „Galeb“ (Zemun), „Smederevo“ i „Jezava“ iz Smedereva, „Čurug“ i „Begej 1883“ iz Zrenjanina.

Na Otvorenom prvenstvu Vojvodine bile su zastupljene sve veslačke discipline, a učestvovali su takmičari svih uzrasnih kategorija među kojima i članovi reprezentativnih posada Srbije.

"Danubius" iz Novog Sada odbranio šampionsku titulu na regati "Vojvodina open"Veslački klub „Danubius 1885“ iz Novog Sada odbranio je prošlogodišnje šampionsko mesto uz osvojena 122 boda, dok su takmičari iz „Tamiša“ sa 72 boda zauzeli vicešampionsko mesto, „Crvena zvezda“ sa 50 bodova je bila treća, a na četvrtom mestu našao se „Palić“ sa 42 boda.

-    I ove godine „Danubius 1885“ je pokazao da je u samom vrhu veslačkog sporta u Srbiji, a da je u Vojvodini najbolji od šest vojvođanskih veslačkih klubova. Novosađani su nastupili sa najvećim bojem takmičara i veslačkih posada od svih klubova koji su učestvovali na ovom takmičenju. Osvojili su najviše medalja u finalnim trkama oba dana takmičenja i time zasluženo i ove godine zauzeli šampionsko mesto i u svoj klub odneli još jedan pehar ukupnog pobednika Otvorenog prvenstva Vojvodine. Zapažen nastup imali su i ostali veslački klubovi koji su se takmičili na ovogodišnjem Vojvodina Openu na Paliću jer je borba za bodove bila neizvesna do samog kraja takmičenja - rekao je Vladimir Antić, generalni sekretar Veslačkog kluba „Palić“ koji je organizator Otvorenog prvenstva Vojvodine u veslanju. -  Zbog situacije sa virusom korona ove godine nismo bili u mogućnosti da ugostimo i veslačke posade iz inostranstva, koje inače rado dolaze na Palić. Bez obzira na to, smatramo da je regata bila izuzetno jaka, vrhunski organizovana uz poštovanje svih preporuka za održavanje sportskih manifestacija i da su medalje i bodovi koje su osvojile posade iz Srbije koje su učestvovale na ovom takmičenju opravdali očekivanja, kako Veslačkih saveza Srbije i Vojvodine, tako i domaćina Veslačkog kluba „Palić“ i Grada Subotice. To nam daje za pravo da budemo ponosni, ali i dodatni zadatak da sledeće godine pokušamo da se popnemo za mesto više kada je u pitanju organizacija ovako zahtevnog takmičenja, nadamo se uz ponovno učešće i međunarodnih posada.

"Danubius" iz Novog Sada odbranio šampionsku titulu na regati "Vojvodina open"

Na veslačkoj regati „Vojvodina open“ na Paliću, koja se nalazi u zvaničnim kalendarima takmičenja Svetske veslačke federacije (FISA) i Veslačkog saveza Srbije, ove godine nastupili su i neki od najboljih veslača i veslačica iz Srbije, od kojih se očekuje da u ovoj i narednoj takmičarskoj sezoni na balkanskim, evropskim i svetskim šampionatima brane boje naše zemlje.

Održanim Otvorenim prvenstvom Vojvodine u veslanju, koje je podsetimo prvobitno bilo planirano za jul pa je zbog situacije sa virusom korona odloženo za avgust, Subotica i jezero Palić su i ove godine bili mesto okupljanja najboljih veslača i veslačica Srbije.

Veslački klub „Palić“, koji inače ove godine obeležava značajan jubilej – vek postojanja i uspešnog rada sa sportistima, se kao iskusni domaćin i ove godine pokazao u najboljem svetlu stvarajući želju kod učesnika da ponovo dođu u Suboticu da se takmiče na jezeru Palić.

Priliku za novo okupljanje veslači će imati već 3. oktobra za kada je najavljena završnica Kupa Srbije i Omladinske lige Srbije u veslanju, koji će se održati u okviru Otvorenog prvenstva Subotice koje VK „Palić“ organizuje na Paliću povodom Dana grada Subotice s tedencijom da i ovo takmičenje postane tradicija okupljanja kako domaćih tako i inostranih veslačkih posada na jezeru kod Subotice.

"Danubius" iz Novog Sada odbranio šampionsku titulu na regati "Vojvodina open""Danubius" iz Novog Sada odbranio šampionsku titulu na regati "Vojvodina open"

Regata je održana u organizaciji Veslačkog kluba „Palić“. Veslačkih saveza Srbije i Vojvodine, a  uz podršku Grada Subotice i brojnih sponzora. Kao i prethodnih godina za bezbednost takmičara i posetilaca sportske manifestacije bili su zadužene ekipe Crvenog krsta - spasavanje na vodi, kao i vatrogasci iz DVD "Subotica".

Izvor: Subotica.com
58. veslačka regata “Vojvodina Open” 58. veslačka regata “Vojvodina Open” 58. veslačka regata “Vojvodina Open” 58. veslačka regata “Vojvodina Open” 58. veslačka regata “Vojvodina Open” 58. veslačka regata “Vojvodina Open” 58. veslačka regata “Vojvodina Open” 58. veslačka regata “Vojvodina Open”
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1460
Povezane teme

veslački klub palić

veslačka regata

regata vojvodina open

veslanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.